Вівторок, 2024-04-23, 8:33 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

В рамках проведення профілактичної роботи Краснопільським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було проведено інформаційно-просвітницьку роботу з учнівською молоддю Краснопільської гімназії. Спілкуючись з молоддю, спеціалісти Центру акцентували увагу на важливості обізнаності щодо пропаганди здорового способу життя.

Профілактика поширення ВІЛ-інфекції серед молоді є невід’ємною складовою подолання епідемії та її негативних наслідків. СНІД – це не тільки захворювання імунітету, це скоріш хвороба «поведінки». У ході інтерактивного обговорення з молоддю причин та шляхів передачі ВІЛ-інфекції, переглянуто відеофільм «СНІД шляхи передачі».

Всім небайдужим були надані буклети та брошури з інформацією про насилля, торгівлю людьми, профілактику боротьби зі СНІДом, як захистити і уберегти себе та інших.

Категория: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Просмотров: 539 | Добавил: VV | Дата: 2015-03-05 | Комментарии (0)

У наш тяжкий час велике значення має допомога та підтримка людей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Сьогодні одним із напрямків діяльності Ямпільського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді є робота з переселенцями із районів тимчасово окупованої території (Луганська та Донецька області), а також надання їм різносторонньої допомоги. Саме тому була налагоджена співпраця центру з громадською організацією «Професійна ліга соціальних працівників Сумщини».

За сприяння вказаної громадської організації три родини з Донеччини, які у зв’язку з небезпечною ситуацією були змушені виїхати з рідних міст і оселитися в Ямпільському районі, отримали таку необхідну допомогу.

Так, під час спільної зустрічі з представниками громадської організації кожна сім’я була забезп ... Читати далі »


З юних літ людина часто потрапляє в ситуації, коли необхідно знати свої права та обов'язки. Буває так, що дитина не знає, як захистити свої права, що для цього слід зробити, до кого звернутися по допомогу. Тому з цією метою для дітей з прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу 27 лютого 2015 р. Роменським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді був проведений захід «Захист своїх прав у самостійному житті».

Під час заходу діти мали змогу ознайомитися з своїми правами та обов’язками, а також дізналися як правильно їх застосовувати, при цьому виховуючи в собі поважне ставлення до власної особистості та інших. В ході бесіди діти переглянули презентації «Конвенція ООН про права дитини», «Права свої знай, обов’язки не забувай», «Маленька людина у Великому місті», розв’язували ситуаційні завдання, вільно висловлювали свої думки,  створили символічне «Правове дерево» та отримали буклети «Великі права маленької дитини».

... Читати далі »


Роменський районний та міський центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді вже не один рік поспіль плідно співпрацюють з Роменським підрозділом кримінально виконавчої інспекцією у сфері профілактики правопорушень серед підлітків та молоді, які вже перейшли межу закону та відбувають покарання не пов’язані з позбавленням волі. Основною метою такої співпраці є недопущення скоєння повторних правопорушень неповнолітніми та молоддю. Для досягнення зазначеної мети спеціалісти центрів та інспектори кримінально-виконавчої інспекції використовують у своїй роботі різноманітні технології, постійно шукають методи впливу на кожну особу індивідуально та розробляють і реалізовують групові заходи профілактичного характеру, спрямовані на зміну світогляду неповнолітніх правопорушників.

Так і цими днями Роменський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з кримінально виконавчою інспекцією із залученням представника Православної церкви (в особі ієромонаха Онисима (Футимського) організували та провели для підлітків та молоді, засуджених до покарань ... Читати далі »


14 лютого 2015 року Роменським районним центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді був проведений «круглий стіл», метою якого є міжвідомча взаємодія між центром та структурними підрозділами Роменської районної державної адміністрації в контексті роботи з сім’ями, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої, кваліфікованої допомоги.

В обговоренні взяли участь представники зі служби у справах дітей, відділу освіти, управління соціального захисту населення Роменської районної державної адміністрації, директор та спеціалісти центру.

В плані круглого столу розглядалися питання про порядок повідомлення центру про сім’ї з дітьми, що можуть потрапити або перебувають у складних життєвих обставинах, про механізм надання даним сім’ям соціальних послуг та здійснення соціального супроводу, про заповнення нових форм обліку відповідно до зміни в нормативних документах. По даних питаннях доповіл ... Читати далі »


Одним із пріоритетних напрямків роботи Роменського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді є підготовка дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа до самостійного життя. Відомо, що адаптація осіб зазначеної категорії у суспільстві – процес доволі складний, адже кожна дитина хоче бути рівною і не відчувати себе приниженою в якості дитини-сироти. Тим паче самостійно обрати правильний шлях у житті таким людям дуже складно, зважаючи на кількість спокус, які в умовах шалених ритмів життя ХХІ століття пропонують на сьогоднішній день соціальні мережі, телебачення тощо.

Саме переслідуючи мету підготувати до самостійного життя осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, спеціалістом центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Наталією Тихенко 19 лютого 2015 р. на базі Глинського професійного аграрного ліцею був проведений захід щодо формування у зазначених осіб навичок самостійності у різних сферах життя: планування часу, особистого бюджету, раціонального викорис ... Читати далі »


Сім’я повинна бути безпечною територією, де можна почувати себе комфортно і затишно, де панує любов і злагода, де можна знайти захист від небезпек навколишнього світу. Але життя доводить, що реальна ситуація в сім’ї може бути дуже далекою від цієї ідилічної картини. Сім’я може бути і місцем, де розігруються невидимі, а іноді й видимі для оточуючих людські трагедії, місцем, де панує найжорстокіше насильство.

25.02.2015 року Роменський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, спільно з Роменським підрозділом Конотопського МВ КВІ, старшим інспектором по роботі з населенням та громадськими формуваннями сектору ДІМ, організували та провели інформаційно-просвітницький захід для учнівської молоді на тему: «Насильство зло, що не має права на існування» з учнями 8-11 класів на базі Анастасівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів в рамках роботи спеціалізованого формування «Мобільно консультативного пункту соціальної роботи у сільській місцевості». Цей захід проводився з метою попередження насильства в сім’ї та учнівсь ... Читати далі »


На сьогодні день проблема правопорушень неповнолітніх є і залишається однією з гострих проблем українського суспільства. Тому, з метою профілактики та попередження підліткової злочинності серед учнівської молоді 13 лютого 2015 року в рамках роботи спеціалізованого формування «Мобільно консультативного пункту соціальної роботи у сільській місцевості» спеціаліст Роменського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді спільно з оперуповноваженим відділу кримінальної міліції у справах дітей Роменського МВ УМВС України в Сумській області Орлом О.В., організували та провели бесіду з елементами відеолекторію на тему: «Злочинність у підлітковому середовищі» з учнями 8-9 класів Герасиміської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів.

Працівник відділу кримінальної міліції у справах дітей Роменського МВ УМВС України в Сумській області Орел Олег Вікторович розповів учням про юридичну відповідальність неповнолітніх, ознайомив дітей із роботою кримінально-виконавчої інспекції, окремо зупинилась на кримінальній відповідальності неповнолітніх, ... Читати далі »


24 лютого 2015 року на базі Сумського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Взаємодія суб’єктів соціальної роботи в наданні соціальних послуг дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, особам з їх числа».

Учасниками заходу стали представники Департаменту соціального захисту населення Сумської ОДА, Департаменту освіти та науки Сумської ОДА, обласного центру зайнятості, служби у справах дітей Сумської ОДА,  комунальної установи Сумської обласної ради «Соціальний гуртожиток для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківської опіки, осіб з їх числа», Сумського дитячого будинку ім. С.П. Супруна, Сумського міського та районного центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

У ході засідання були обговорені питання адаптації до самостійного життя дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківськог ... Читати далі »


« 1 2 3 4 5 ... 92 93 »