П`ятниця, 2024-03-29, 4:45 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Лютий » 17 » Вживання наркотиків. Профілактика наркоманії
9:45 PM
Вживання наркотиків. Профілактика наркоманії

У соціальній роботі важливо не тільки вчасно виявити складні життєві обставини, допомогти сім’ї їх подолати, а й запобігти їх виникненню. Для цього потрібно формувати родинні цінності, пропагандувати здоровий спосіб життя, створювати умови для задоволення інтересів і культурних потреб сімей, надавати отримувачам соціальних послуг повну інформацію про зміст і види соціальних послуг. Тож, 20 січня 2015 року працівниками Білопільського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на базі кримінально-виконавчої інспекції для неповнолітніх, засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, була проведена бесіда: «Вживання наркотиків. Профілактика наркоманії».

Наркоманія – складна проблема для суспільства. Вона вражає юнаків та молодь, збільшує кількість правопорушень. Тому, в усіх країнах існують закони, що спрямовані проти виготовлення, розповсюдження, продажу, зберігання та перевезення наркотичних речовин. В Україні наркоман, що не вважає за потрібне лікуватися самостійно, підлягає кримінальній відповідальності.

Наркоманія породжує низку проблем, з якими самотужки не справитися. Вона руйнує людське здоров’я, родинне щастя, життя. Наркомани, як правило, стають на злочинний шлях, вони не доживають до старості. Тож, чи варто створювати собі стільки проблем? У моральному, медичному, соціальному, правовому аспектах.

Метою заходу було спрямувати молодь на набуття знань, умінь і навичок реалізації здорового способу життя, збільшити розуміння та обізнаність про всі види наркотиків, щодо покарання за незаконне виготовлення, збут та вживання наркотиків, виявлення будь-якого негативного впливу на життя і здоров’я людини, та запобігання такому впливу.

Ситуація із злочинністю, зокрема підлітковою – один із показників рівня морального, культурного й духовного розвитку певного соціуму. Тому, громаді, якщо вона хоче жити в благополуччі й добробуті та розбудовувати правову державу, потрібно привертати якомога більше уваги вихованню підростаючого покоління. Це повинно стати спільним завданням сім’ї, школи, соціально та інших служб соціуму.

Категорія: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 426 | Додав: VV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]