П`ятниця, 2024-03-29, 4:06 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Березень » 20

16 березня 2015 року Краснопільським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з службою у справах дітей Краснопільської РДА, головним спеціалістом-юрисконсультом Краснопільського РЦЗ, оперуповноваженим КМСД Краснопільського РВ УМВС України в Сумській області  організовано та проведено круглий стіл на тему «Безробіття в молодіжному середовищі» для молоді, засудженої до покарань не пов’язаних з позбавлення волі на базі Краснопільського районного підрозділу Білопільського міжрайонного відділу кримінально-виконавчої інспекції управління Державної пенітенціарної служби України у Сумській області.

Головним спеціалістом-юрисконсультом Краснопільського районного центру зайнятості  було проінформовано учасників заходу про шляхи реалізації державної політики у сфері зайнятості населення, професійної орієнтації, підготовки і перепідготовки, працевлаштування та соціальної підтримки громадян, які тимчасово не працюють, а також були роздані буклети в яких надана інформація, щодо основних  джерел пошуку вакансій, правильність ... Читати далі »

Категория: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Просмотров: 788 | Добавил: VV | Дата: 2015-03-20 | Комментарии (0)

11 березня 2015 року на базі ОКУ СОР «Соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» спільно з Сумським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді була проведена зустріч з соціальними педагогами та психологами державних професійно-технічних навчальних закладів та коледжів міста Суми. Тема заходу – «Арт-терапія в роботі з попередження травматичного досвіду» - була обрана з метою розширення інструментарію в роботі соціальних педагогів та психологів, які безпосередньо працюють з дітьми-сиротами та дітьми, які позбавлені батьківського піклування. Ведуча заходу – Ратєєва Вікторія Олександрівна, психолог Сумського державного педагогічного університету ім. А. С. Макаренка, арт-терапевт.

Захід пройшов змістовно та пізнавально. Учасникам зустрічі були надані рекомендації та алгоритми роботи саме в методі арт-терапії. Проведена зустріч носила практичний характер, особистісно-орієнтований, тому соціальні педагоги та психологи особисто виконували всі вправи, які пропонувала ведуча та інтерпретували їх. Запр ... Читати далі »


11 березня 2015 року за ініціативи Кролевецького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді для учнів професійних закладів району проведені навчальні тренінги з метою запобігання торгівлі людьми.

«Сьогодні актуальною залишається тема торгівлі людьми. За результатами досліджень 43% постраждалих від цього явища на Сумщині є представники робітничих професій. Тому, необхідно проводити інформаційну роботу серед населення, щоб кожен знав про це явище і міг протистояти йому», – зауважила під час відкриття заходу директор центру Наталія Кузюра.

Дана лекційно-тренінгова робота з використанням інтерактивних технологій здійснювалась партнерами РЦСССДМ – Професійною лігою соціальних працівників Сумщини, яка реалізує освітній проект Міжнародної організації з міграції на теренах нашої області.

... Читати далі »


13 березня 2015 року на базі центру зайнятості був проведений семінар з профорієнтації для засуджених до покарань не пов`язаних з позбавленням волі. Семінар проходив за участю представників Кримінально виконавчої інспекції, Центру зайнятості та Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

У заході взяли участь особи, які засуджені до покарань не пов’язаних з позбавленням волі. Юних правопорушників ознайомили з основними принципами ринку праці. Була акцентована увагу слухачів на тому, що в даний момент вигідніше освоїти робочу спеціальність, а якщо й отримувати вищу освіту, то слід віддати перевагу інженерному напряму, адже саме інженери на сьогоднішній день користуються великим попитом.

Центр зайнятості готовий надати умовно засудженим  всю необхідну інформацію, що стосується вибору майбутньої професії. Вони можуть пройти професійне тестування і визначити, до якого виду діяльності вони мають схильність.

... Читати далі »


3-4 березня 2015 року на базі Сумської обласної бібліотеки ім. Н.К.Крупської відбувся тренінг-семінар у рамках проекту «Поширення Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні».

Проект реалізовується громадською організацією «Професійна ліга соціальних працівників Сумщини», за підтримки Організації безпеки та співробітництва у Європі, уряду Канади, Міністерства соціальної політики України.

Тренінг відбувся з представниками державних установ, що здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, а саме: працівниками центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служби у справах дітей, управління соціального захисту населення, районного центру зайнятості, спеціалістами відділу освіти, соціальними педагогами загальноосвітніх шкіл району.

... Читати далі »


Протягом березня 2015 р. на базі Глухівського міського центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді планується проходження практики  студентів Глухівського національного педагогічного університету ім. О.Довженка по спеціальності «соціальна робота».

Одним із провідних напрямків соціальної роботи в суспільстві є залучення представників громади до вирішення різноманітних соціальних проблем спільноти на засадах волонтерства. Волонтерська діяльність, як прояв милосердя і доброчинності буде існувати доти, доки існує потреба людей у тій чи іншій допомозі.

Так, 10 березня до 8 класу ЗОШ №1 завітали студенти 2 курсу за фахом «Соціальна робота»: Лук’яненко Олег,Рожков Ярослав, Стрельчук Олександр, Царенко Жанна, Маншиліна Аліна, Карпець Вікторія, які провели тренінг на тему: «Розвиток волонтерського руху».

... Читати далі »


На базі Шосткинського міського товариства дітей-інвалідів та інвалідів з дитинства «Турбота» 06.03.2015 Шосткинським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за підтримки міського голови, М.П.Ноги, була організована святкова програма для дітей-інвалідів, присвячена Міжнародному жіночому 8 березня. Діти з особливими потребами підготували чудову виставку декоративно-прикладного мистецтва.

Свято розпочалося невеличкою концертною програмою, якою діти привітали своїх мам та бабусь. Виконуюча обов’язки директора центру Ольга Сокульська, від імені міського голови привітала присутніх жінок з наступаючим святом. Наприкінці програми для дітей-інвалідів чекав солодкій стіл.


Декілька років тому у нашій країні почала діяти нова форма державної опіки – прийомна сім’я. Прийомна сім’я утворюється для того, щоб забезпечити право дитини, яка втратила батьківське піклування, на зростання і розвиток у сімейному оточенні. Це сім’я, яка може взяти на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

6 березня 2015 року на базі Краснопільської районної дитячої бібліотеки Краснопільський районний центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за участі прийомних батьків та представників трудових колективів установ, підприємств, організацій району організували засідання «круглого столу» на тему: «Прийомна сім’я – одна із форм сімейного виховання дитини».

Учасники заходу мали можливість прийняти участь в живому спілкуванні з прийомними батьками, прослухати їхні історії створення прийомної сім’ї ... Читати далі »


Проблема злочинності в усі часи є вкрай актуальною. Проте сьогоднішній стан суспільства й моралі свідчить про те, що злочинний спосіб життя шляхом збагачення власних статків стає нормою для певної частини населення, а для декого – «самоствердженням». Найгірше в цій ситуації те, що «обличчя злочинності» з кожним роком молодшає. Серед основних причин, які сприяють зростанню дитячої та молодіжної злочинності треба виділити низку негативних соціальних явищ – відсутність власного житла, майна, достатньої освіти, професії, досвіду спілкування, брак соціальних зв’язків, відсутність життєвого досвіду.

Сьогодні на обліку Сумського міського центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді перебуває 204 засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі. Серед них є чотирнадцять засуджених неповнолітніх, в основному це діти від 16 до 18 років. За їхніми плечима вже є звільнення, відбування покарання у вигляді позбавлення (обмеження) волі з випробувальним іспитовим строком; виправні роботи; громадські роботи. Переважна більшість наших ... Читати далі »


На базі Буринського районного центру зайнятості населення для молодих жінок, які перебувають на обліку і мають статус безробітного проведено семінар «Жінка на ринку праці». Даний захід організований районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Перед учасниками заходу виступила директор центру Перепелиця В.О., яка розповіла про те, що в Україні розроблена і діє програма протидії торгівлі людьми на період до 2015 року. Центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді організовуються та проводяться заходи, передбачені на реалізацію даної програми, залучаються до їх виконання громадські організації. Протягом 2014 року та на початку 2015 року проведені спільні заходи: з Товариством Червоного Хреста – спільні рейди, з метою обстеження житлово-побутових умов сімей вимушених переселенців. Бесіди з даними сім’ями на теми: «Кожна сім’я щаслива по своєму», «Ні насиллю в наш час», «Проблеми вирішуємо разом», «Запобігання торгівлі людьми», «Корупція в наш час», «Ми маємо п ... Читати далі »