Субота, 2024-04-27, 2:15 AM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді

Традиційно щороку спеціалістами районних, міських та обласного центру  соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на базі закладів відпочинку та оздоровлення у пришкільних, наметових та стаціонарних таборах проводиться групова та індивідуальна інформаційно-просвітницька, консультативна робота з питань профілактики негативних явищ у дитячому та молодіжному середовищі, пропаганди здорового способу життя, статевого виховання, правової освіти, взаємовідносин дітей з однолітками та батьками.

Так,  з 10 по 18 липня поточного року спеціалістами обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді здійснено 6 виїздів в оздоровчі табори області (м. Лебедин - «Обласний дитячий багатопрофільний санаторій «Лебедин», м. Охтирка -  табір «Космос», Конотопський р-н - табір «Зірка»,  Кролевецький р-н. - табір «Ластівка», Буринський р-н. - табір «Чайка» та  Тростянецький р-н - табір «Орлятко»). Під час виїздів у ці заклади  проведено 30 групових заходів (лекції, бесіди, відеолекторії, тренінги, тощо), якими охоплено 740 дітей. Надано ... Читати далі »

Категория: Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Просмотров: 759 | Добавил: Ros | Дата: 2012-07-27 | Комментарии (0)

5 липня 2012 року закінчився тренінг для канди ... Читати далі »


18 червня 2012 року з відпочинку повернулися 16 п ... Читати далі »

З метою створення механізму добору до Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації» найбільш обдарованих громадян України, залучення їх до впровадження реформ у сферах державного управління Президентом України підписано Указ від 5 квітня 2012 року №246/ 2012 «Про Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації».

Добір кандидатів до Президентського кадрового резерву здійснюється на конкурсній основі.

До участі в конкурсі допускаються громадяни України, які на день подання документів не досягли сорока років, відповідають установленим законом вимогам для вступу на державну службу, а також:

- вільно володіють державною мовою та однією з мов Європейського Союзу; мають:

- повну вищу освіту;

- стаж роботи не менше десяти років (у тому числі не менше п'яти років стажу державної служби та/або служби в органах місцевого самоврядування, із них не менш як три роки на керівних посадах, чи не менше п'яти років стажу на керівних посадах у відповідних сферах соціально-економічного розвитку);

- бездоганні етичні стандарти;

... Читати далі »


Щороку в перший день літа ми відзначаємо Міжнародний день захисту дітей – прекрасне свято радості та одвічної надії. З цієї нагоди Сумський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно із волонтерами – учасниками театральної студії «Кураж» при Українській академії банківської справи НБУ організував та провів святковий захід для дітей, які перебувають на лікуванні у протитуберкульозному відділенні дитячої клінічної лікарні ім. Святої Зінаїди.

16 маленьких пацієнтів лікарні, переважна більшість з яких діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, із задоволенням взяли участь у розважальній ігровій програмі, веселих конкурсах. По закінченню цього захоплюючого театралізованого дійства його маленькі учасники отримали подарунки - солодощі та набори канцелярського приладдя.

«Дитинство – це світ мрій, надій та сподівань. Створення гідних умов для повноцінного розвитку та виховання підростаючого покоління – пріоритетний напрямок державної політики. Діяльність влади спрямована на забезпечення реалізації права кожної дитини на всебічний розвиток, забезпечення та дотримання прав дітей, реалізаці ... Читати далі »


28 травня 2012 року за підтримки Міністерства соціальної політики Сумський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді направив 16 переможців та лауреатів фестивалю для дітей з функціональними обмеженнями «Повір у себе, і в тебе повірять інші» до Міжнародного дитячого центру „Артек”. На V тематичну зміну „Артек єднає друзів” для оздоровлення та відпочинку відбули діти з Краснопільського, Роменського, Шосткинського, Глухівського, Недригайлівського, Кролевецького, Тростянецького районів та міст Глухів і Ромни.


За ініціативи губернатора Сумщини Юрія Чмиря в області активізовано роботу щодо розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

З цією метою 25 квітня у Краснопіллі за участю заступника голови облдержадміністрації Ігоря Яговдика відбувся навчальний семінар-практикум для голів сільських та селищних рад. «Турбота про дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування є предметом нашої постійної уваги. Реалізація державної політики щодо влаштування таких дітей в сім’ї – на усиновлення, під опіку, піклування, в прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу визначена пріоритетним напрямком діяльності органів влади. Адже лише в умовах сімейного виховання, в атмосфері турботи і любові можливий здоровий та всебічний розвиток дітей»,- наголосив заступник голови облдержадміністрації під час відкриття семінару.

Сумський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно із службою у справах дітей організував та провів в рамках семінару круглий стіл з прийомними батьками та батьками-вихователями, опікунами. В Краснопільському районі створені та успішно функціонують 10 прийомних сімей та 1 будинок дитячого типу Бондарєвих, який відвідав заступник голови облдержадміністрації під час робочого візиту Краснопільщиною. Загалом на сьогоднішній день в Сумській обл ... Читати далі »


В контексті проголошення Президентом України 2012 року Роком спорту та здорового способу життя особливого значення набуває робота з популяризації здорового способу життя, подолання байдужості серед населення, особливо молоді до власного здоров’я, протидія згубним звичкам у суспільстві.

Тому одним із важливих напрямків роботи Сумського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді сьогодні є профілактика та попередження негативних явищ у дитячому та молодіжному середовищі (наркоманії, алкоголізму, тютюнопаління, правопорушень, ВІЛ/СНІДу), пропаганда здорового способу життя.

Однією із форм реалізації даного напрямку є робота мобільного консультативного пункту (МКП) - спеціалізованого формування, яке створено з метою надання консультативної допомоги в містах, районах та селах, віддалених від центрів соціальних служб. До роботи консультативних пунктів залучаються висококваліфіковані фахівці: юристи, наркологи, сексопатологи. 24 квітня обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провів роботу МКП на базі Великописарівського району, під час якого відбулося соціально-педагогічне, юридичне та психологі ... Читати далі »


Родинне благополуччя та сімейний затишок – один із стратегічних напрямків соціальних ініціатив Президента України. Саме на реалізацію права дитини на сімейне виховання спрямована діяльність центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, які здійснюють своєчасне виявлення, облік та соціальний супровід сімей та осіб, які опинилися у складних життєвих обставинах, надають конкретну адресну допомогу кожній родині, яка потребує особливої уваги.

Так, уже більше року перебуває на обліку Білопільського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді родина М., у якій мати покинула новонароджену дитину. Склалася нестандартна ситуація, коли вже немолодий батько, не маючи жодних навичок по догляду за дитиною, залишився сам із немовлям на руках і зіткнувся з цілою низкою проблем. Органами опіки було піднято питання про розміщення дитини до спеціалізованого закладу. Проте на допомогу прийшли працівники центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, які разом із місцевими органами влади зробили усе можливе, аби не допустити вилучення дитини із сім’ї: допомогли облаштувати житло, вчили доглядати за малюком, систематично надавали психологічні та юридичні консульт ... Читати далі »


« 1 2 3 4 5 ... 9 10 »