П`ятниця, 2024-04-26, 12:12 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Травень » 24 » Здоров’я – найбільша цінність нашого життя
4:39 PM
Здоров’я – найбільша цінність нашого життя

Працівниками Сумського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було проведено інформаційно-профілактичну роботу з питання попередження негативних проявів серед підлітків, пропаганди здорового способу життя, формування відповідальності за власні дії та вчинки. До роботи були залучені лікар-інфекціоніст та лікар-нарколог Сумської центральної районної лікарні, начальник Сумського районного управління юстиції.

Основним завданням лекцій, бесід, тренінгових занять було навчання неповнолітніх бережливому ставленню до свого здоров’я, розуміння його цінності.

Лікар-нарколог зауважив, що актуальність теми профілактики тютюнокуріння зумовлена тим, що за останні роки в Україні зростає частка курців серед дітей та молоді. Тютюн є легальним наркотиком, який дуже широко розповсюджений, який руйнує психічне та фізичне здоров’я людини і впливу якого можна запобігти шляхом припинення його вживання.

На думку фахівця головним у профілактиці вживання алкоголю та наркотиків є роз’яснення підліткам не стільки медичних наслідків уживання наркотичних речовин, про які підлітки більш-менш знають, скільки наслідків соціальних.

Працівники Сумського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді впевнені, що при роботі з молоддю щодо профілактики шкідливих звичок важливо використовувати позитивний підхід, який визначається формуванням моди на здоровий спосіб життя без сигарет, алкоголю, наркотиків.

Під час лекції юрист поінформував учнівську молодь про те, що законодавство України включає низку законів, нормативів, спрямованих на зменшення шкоди від вживання тютюну, алкоголю та інших речовин, які викликають залежність. В Україні в основному використовуються такі засоби правового регулювання, як обмеження реклами тютюнових, алкогольних виробів, заборона їх продажу в непристосованих місцях та продажу неповнолітнім. Адміністративна відповідальність за правопорушення, пов’язані з наркотиками, регулюються відповідними статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення, кримінальна відповідальність – статтями Кримінального кодексу України, що встановлюють відповідальність за злочини з наркотиками.

Лікар-інфекціоніст у своєму виступі зазначила, що епідемія ВІЛ/СНІД в Україні розвивається в умовах трансформації всіх сфер життєдіяльності суспільства, тому СНІД – це проблема глобальна і стосується як усього суспільства, так і кожної людини зокрема. Ця проблема виходить за межі медичної проблеми, причина її розвитку лежить у площині соціальній як хвороби, спричиненої ризикованою поведінкою.

Всім відомо, що суспільство може мати майбутнє лише тоді, коли матиме фізично, духовно, соціально здорове підростаюче покоління. З цією метою працівники центру проводять просвітницьку роботу, спрямовану на попередження небажаних та негативних явищ серед дітей та молоді Сумського району.

Категорія: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 869 | Додав: Ros | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]