Субота, 2024-04-27, 0:43 AM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Лютий » 14 » Пам’ять єднає покоління
4:01 PM
Пам’ять єднає покоління

Цей день у жодному календарі не позначений червоним кольором, але є люди, яким цю дату не забути ніколи. 15 лютого – День виведення радянських військ із Афганістану. Щорічно, напередодні цього дня по школах нашого міста проводяться заходи та уроки мужності, присвячені сумнозвісним подіям тієї війни. Протягом декількох років організацією подібних заходів опікується Сумський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. „Такі культурно – масові заходи військово-патріотичного спрямування як вечори-реквієми, зустрічі з ветеранами, воїнами-афганцями, екскурсії у військові частини, уроки мужності тощо як різновид соціальної роботи з допризовниками та призовниками є цінною формою виховної діяльності”, - зазначила головний спеціаліст Сумського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Наталія Скрипченко.

У загальноосвітній школі № 25 за сприяння вищезазначеного структурного підрозділу відбулася зустріч учнів із ветеранами-афганцями. До учнів завітали Юрій Приходько, Сергій Черняков, Володимир Рекун. Школярі протягом години познайомилися з живими прикладами мужності, порядності й сили - чоловіками, які будучи зовсім юними у 80-ті роки вже виконували військовий обов’язок перед державою. „Ношу в собі 8 уламків, але ми не здаємося, не сумуємо, не скаржимося, і вчимо цьому молодь невідомо, в якій ситуації опинимося завтра, але завжди маємо бути готові захистити державу, в якій народилися”,- звернувся до дітей заступник голови Спілки інвалідів війни в Афганістані „Афган - інва” Юрій Приходько. „Треба пам’ятати ті страшні дні, щоб вони ніколи не повторилися. Є така істина: чим швидше ми забудемо стару війну, тим швидше розпочнеться нова. Тому потрібно шанувати героїв, які пройшли бої, і вчитися на прикладах минулих війн жити мирно”.

Проведення культурно-масових заходів військово-патріотичного спрямування, які запроваджено програмою „Молодь міста Суми на 2010-2012 роки”, сприяє всебічному творчому розвитку особистості, самореалізації, усвідомлення моральних цінностей на належному рівні. Своєю тематикою подібні заходи охоплюють досить широке коло питань стосовно підготовки молоді до самостійного життя: до служби у Збройних силах України, профілактики негативних явищ у молодіжному середовищі, патріотичного виховання.

Невеликий, але дуже емоційний концерт показав учням народний вокально-інструментальний колектив „Баграм” Української спілки ветеранів Афганістану.

Категорія: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 656 | Додав: Ros | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]