П`ятниця, 2024-04-26, 10:49 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Травень » 29 » Обміняй цигарку на цукерку
11:33 AM
Обміняй цигарку на цукерку

22 травня 2013 року в Роменському  коледжі  Київського Національного  економічного університету відбулася щорічна інформаційно-профілактична акція під назвою «Обміняй цигарку на цукерку», приурочена до  Всесвітнього Дня боротьби з тютюнопалінням.  Захід було організовано фахівцями із соціальної роботи Роменського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді й членами волонтерського загону, який створено на базі коледжу.  До акції приєдналися інспектори  Роменського районного підрозділу кримінально-виконавчої інспекції.

Суть акції полягала в тому, що організатори та члени Школи волонтерів підходили до курців – студентів коледжу, і  пропонували обміняти цигарку на цукерку, як альтернативу курінню. «Краще з’їсти цукерку, ніж викурити цигарку – гасло акції».

Обміняти нікотин на солодощі погодилося не так багато курців, однак дехто все ж підійшов до акції з гумором і залюбки взяв участь в обміні.  Чимало молоді відмовлялося здійснити обмін, цим самим підкресливши свій вибір. З ними проводилась профілактична бесіда про велику шкоду куріння особливо молодому поколінню.

Багато хто починає палити просто з цікавості чи за компанію, а потім не знаходить сили кинути це. Бо ж тютюн - це наркотик, і не такий уже слабенький. Паління щороку забирає тисячі життів у всіх країнах світу. Воно стало серйозною соціальною проблемою, з якою пов'язане майбутнє всього людства.

Частіше за все люди забувають, що паління - це дуже шкідлива звичка, яка призводить до певного виду залежності й позбутися її набагато складніше, ніж здається. Для цього потрібні неабиякі вольові зусилля. Кожна людина має планувати своє майбутнє, і тому  мусить думати, піклуватися про своє здоров'я і благополуччя, щоб здійснилися заповітні мрії та бажання.

Акція пройшла вдало та активно  підтримана студентами. Саме тому такі заходи фахівці із соціальної роботи Роменського міського ЦСССДМ  спільно із студентами-волонтерами планують  проводити частіше з метою пропаганди здорового способу життя серед молоді.

                                      Булат В.А., фахівець із соціальної роботи Роменського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді
Категорія: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 539 | Додав: Ros | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]