Понеділок, 2024-04-29, 5:22 AM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Протягом лютого в області проходитиме місячник профілактики тютюнопаління у дитячому та молодіжному середовищі, організований Сумським обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Його плідним початком стало проведення 3 лютого на базі Сумського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді засідання «круглого столу», в якому взяли участь представники державних і громадських організацій, що безпосередньо працюють у напрямку профілактики негативних явищ, зокрема: обласного центру здоров’я, управління з питань фізичної культури і спорту ОДА, «Клініки, дружньої до молоді», обласного центру планування сім’ї, обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю, громадських організацій «Сумська ініціатива», «Ліга соціальних працівників Сумщини», «Гендерна агенція консультацій та інформацій», а також лідери студентського самоврядування вищих навчальних закладів м. Суми (УАБС НБУ, СНАУ, СумДУ та СДПУ ім. А.С. Макаренка).

Під час засідання учасники мали можливість обмінятися власним досвідом вирішення проблеми тютюнопаління та обговорити подальші шляхи співпраці, а саме: залучення спеціалістів та волонтерів до проведення заходів у рамках місячника, організації спільних семінарів, тренінгів, брифінгів, «круглих столів», проведення соціологічного опитува ... Читати далі »

Категория: Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Просмотров: 701 | Добавил: VV | Дата: 2011-02-07 | Комментарии (0)

26.01.2011 року на базі Сумської міської комунальної установи «Соціальний гуртожиток для дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» відбулася робоча нарада за участю директора Сумського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Шевченко Тетяни Юріївни, працівників даної установи та представників Сумського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Під час наради підведені підсумки діяльності Соціального гуртожитку за 2010 рік, обговорені методи та форми роботи з клієнтами. Значна увага була приділена питанню зміни статусу з міської на комунальну установу Сумської обласної ради, що сприятиме соціальній адаптації не лише мешканців м. Суми, а надасть змогу дітям - сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування області в повному обсязі скористатися послугами Соціального гуртожитку для дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Для довідки: Сумська міська комунальна установа «Соціальний гуртожиток для дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» створена рішенням Сумської міської ради. Це заклад для тимчасового проживання дітей – сиріт, та дітей, позбавлених батьківського піклування, віком від 15 до 18 років, а також осіб з числа дітей – сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, віком від18 до 23 років, метою ... Читати далі »


18.01.2011 року на базі Сумського обласного центру соціально-психологічної допомоги відбулася робоча нарада працівників даної установи, Сумського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та представників громадських організацій області.

Під час наради підбито підсумки діяльності Сумського обласного центру соціально-психологічної допомоги за 2010 рік, обговорені методи та форми роботи з клієнтами. Також була приділена увага питанню перспективи співпраці з громадськими організаціями та розширення волонтерської діяльності на базі соціальних закладів міста. Представники громадських організацій «Альтернатива» та «Професійна Ліга соціальних працівників Сумщини» підтримали ініціативу Сумського обласного центру соціальних служб для сім’ї , дітей та молоді щодо співпраці в рамках надання соціальних послуг незахищеним верствам населення.

Для довідки: у м. Суми впродовж шести років функціонує Сумський обласний центр соціально-психологічної допомоги, який був створений розпорядженням голови Сумської облдержадміністрації за сприянням Сумського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
Метою діяльності Центру є надання комплексної допомоги (психологічних, соціально-побутових, соціально-педагогічних, соціально-економі ... Читати далі »


Одним із важливих напрямків роботи Центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді є виховна робота з дітьми пільгових категорій, організація їх змістовного дозвілля. Саме тому 20 грудня Центр провів традиційний ранок до Дня Святого Миколая для дітей-інвалідів центру соціально-побутової реабілітації, що знаходиться в с.Сад Сумського району.
Цьогорічне свято з щирими привітаннями та подарунками відвідали заступник голови Сумської обласної державної адміністрації, депутат Сумської обласної ради Слизький Сергій Миколайович, депутат Сумської обласної ради Пуд Сергій Олександрович та директор обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Шевченко Тетяна Юріївна й багато інших, хто небайдужий до долі дітей!

В гості до дітлахів завітали казкові герої, Святий Миколай, які привітали присутніх зі святом. Дітки підготували концертну програму для гостей, а гості в свою чергу подарували дітям солодкі подарунки та фрукти, побажали дітлахам здоров’я, радості, щасливого майбутнього і світлої долі.


16 та 17 грудня
в образі Св. Миколая, зірочок та янголят волонтери обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді завітали до дітей, які перебувають на оздоровленні в дитячій клінічній лікарні Святої Зінаїди відділенні для дітей, хворих на туберкульоз та дітей Сумської загальноосвітньої школи – інтернат
ім. С.П. Супруна.
 
 
Волонтери в костюмованій інсценізації розповіли дітлахам про життя Святого Миколая, вивчили «абетку ввічливості» та провели рухливі естафети. Святий Миколай подарував дітлахам солодкі новорічні подарунки, а діти, натомість, привітали гостей віршами, піснями і, навіть, грою на бандурі.

8 грудня 2010 року на базі Сумського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було проведено засідання "круглого столу” на тему: "Особливості роботи з неповнолітніми та молоддю груп ризику”, у якому взяли участь представники, що безпосередньо працюють з неповнолітніми та молоддю, зокрема: кримінальної міліції у справах дітей, обласного департаменту з питань виконання покарань, обласного управління освіти та науки, обласного наркологічного диспансеру та служби у справах дітей ОДА.

На засіданні "круглого столу” обласним центром СССДМ було презентовано діяльність мережі центрів області за напрямком профілактики негативних явищ у дитячому та молодіжному середовищі, надано соціальні послуги неповнолітнім та молоді, яка звільняється з установ виконання покарань та засуджені до покарань не пов’язаних з позбавленням волі. Були розглянуті можливі шляхи взаємодії ЦСССДМ з зацікавленими установами та організаціями, а саме: залучення спеціалістів до проведення роботи "Мобільного консультативного пункту” соціальної роботи, проведення спільних семінарів, тренінгів, круглих столів, обмін методичною літературою та інформаційно-довідковими матеріалами.


Сумський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з СОВ ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» 1 грудня провів акцію до Всесвітнього дня солідарності з ВІЛ-позитивними людьми: «Молодь Сумщини солідарна». В рамках акції в холі Української академії банківської справи НБУ презентовано тематичний малюнок на тканині щодо толерантного відношення до ВІЛ-позитивних людей, який заздалегідь намалювали студенти УАБС НБУ – волонтери Сумського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Це полотно буде знаходитися в Академії 2 дні, і кожен студент та викладач матиме можливість написати на ньому слова підтримки ВІЛ-позитивним людям. Одночасно подібний захід проходить на базі Сумського державного університету та Сумського державного педагогічного університету ім. А.С. Макаренка.

3 грудня в приміщенні «Клініки дружньої до молоді» відбудеться заключна частина акції, на якій охочі зможуть побачити намальовану «стіну солідарності» всіх трьох вузів.


За ініціативи Сумського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, до Міжнародного дня інвалідів, наприкінці листопада проведено щорічний традиційний обласний фестиваль для дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Повір у себе, і в тебе повірять інші».

Цього року гостей фестивалю приймали Краснопільський та Сумський райони. Привітальні слова учасникам висловили директор Сумського обласного ЦСССДМ Шевченко Тетяна Юріївна, голова Краснопільської та заступник Сумської районних державних адміністрацій.

Переможці та лауреати фестивалю отримали подарунки та призи від обласної державної адміністрації.

Для кожного учасника ця зустріч стала незабутньою сторінкою в житті: організатори були нагороджені вдячними дитячими посмішки, а діти, в черговий раз, повірили у свою перемогу, у свої творчі здібності, в себе.


19 листопада 2010 року в м. Києві відбувся ІІІ Всеукраїнський фестиваль соціальних проектів. В рамках фестивалю було презентовано кращі соціальні проекти, представлені регіональними центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у партнерстві з громадськими організаціями. Сумський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді був представлен проектом «Виїзні інформаційні семінари-тренінги «Театр імпровізації як інноваційна форма волонтерської діяльності» у партнерстві з Сумською обласною молодіжною громадською організацією «Альтернатива», який реалізовувався завдяки фінансовій підтримці Сумської обласної державної адміністрації.


« 1 2 ... 7 8 9 10 »