Четвер, 2024-03-28, 4:35 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Січень » 19 » Проведено нараду на базі Сумського обласного центру соціально-психологічної допомоги
12:15 PM
Проведено нараду на базі Сумського обласного центру соціально-психологічної допомоги

18.01.2011 року на базі Сумського обласного центру соціально-психологічної допомоги відбулася робоча нарада працівників даної установи, Сумського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та представників громадських організацій області.

Під час наради підбито підсумки діяльності Сумського обласного центру соціально-психологічної допомоги за 2010 рік, обговорені методи та форми роботи з клієнтами. Також була приділена увага питанню перспективи співпраці з громадськими організаціями та розширення волонтерської діяльності на базі соціальних закладів міста. Представники громадських організацій «Альтернатива» та «Професійна Ліга соціальних працівників Сумщини» підтримали ініціативу Сумського обласного центру соціальних служб для сім’ї , дітей та молоді щодо співпраці в рамках надання соціальних послуг незахищеним верствам населення.

Для довідки: у м. Суми впродовж шести років функціонує Сумський обласний центр соціально-психологічної допомоги, який був створений розпорядженням голови Сумської облдержадміністрації за сприянням Сумського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
Метою діяльності Центру є надання комплексної допомоги (психологічних, соціально-побутових, соціально-педагогічних, соціально-економічних, соціально-медичних, інформаційних, юридичних послуг) молодим людям віком від 18 до 35 років, які опинилися у складних життєвих обставинах, та сприяння їх поверненню до оптимальних умов життєдіяльності, соціалізації та реабілітації.
Усі послуги, які надаються у Центрі, є безкоштовними.
Крім допомоги в режимі цілодобового та денного стаціонару, можна отримати одноразову допомогу та консультацію по телефону.

Протягом 2010 року користувачами послуг Центру були 1789 осіб: в умовах цілодобового стаціонару допомогу отримали 82 особи; в умовах денного стаціонару – 643 особи; одноразову допомогу отримали – 154 особи; консультацію по телефону - 910 осіб.
Основні проблеми, з якими особи звернулись до Сумського обласного центру соціально-психологічної допомоги: безпритульність та бездоглядність; фізичне, психологічне, економічне насильство; внутрішньо-особистісні проблеми; депресивний та стресовий стан; безробіття або труднощі в пошуку роботи; проблеми в оформленні документів, проблеми в отриманні державної соціальної допомоги й пільг тощо.
Протягом 2010 року за допомогою спеціалістів обласного центру соціально-психологічної допомоги:
- 377 осіб відновили втрачені соціальні зв’язки;
- 124 осіб пройшли медичне обстеження;
- 154 осіб отримали гуманітарну допомогу одягом, взуттям, продуктами харчування;
- 498 особи покращили свій психоемоційний стан;
- 85 особи влаштовані на роботу або навчання.

Категорія: Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 882 | Додав: Ros | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]