П`ятниця, 2024-03-29, 10:06 AM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Січень » 14 » Закон один для всіх
10:39 PM
Закон один для всіх

Право, закони супроводжують людину все її життя. Щоб уміло і правильно користуватися своїми правами і добре виконувати свої обов’язки, не порушуючи права і законні інтереси інших, потрібно знати закони.

Правова свідомість кожного громадянина нашої країни, рівень його правової культури прямо залежить від ефективності правової системи держави.

Становлення демократичного суспільства відбувається в умовах досить суперечливого перехідного періоду, коли по-новому організовує свою діяльність державна влада, за новими принципами діє політика та економіка.

І на жаль сьогодні доводиться спостерігати посилення криміналізації суспільства. Прикро, що існує високий рівень підліткової та молодіжної злочинності. Серед молодих людей поширюється соціальна апатія, зневіра, алкоголізм, та наркоманія.

Про причини скоєння правопорушень, та як не стати на хибний шлях злочину йшлося під час відвертої розмови – «Закон один для всіх» оперуповноваженого сектору кримінальної міліції у справах дітей Роменського МВ УМВС України в Сумській області Орла О.В. з учнями 10-тих класів ЗОШ №4, що відбулась в рамках «Всеукраїнського тижня правових знань».

Саме боротьба зі злочинністю та правопорушеннями серед неповнолітніх і молоді є найважливішим напрямом у діяльності правоохоронних органів, зазначив оперуповноважений.

В тісній співпраці з правоохоронними органами працюють спеціалісти Роменського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. З метою підвищення рівня правосвідомості молоді, навчити розуміти право та діяти згідно його вимог директором Жогло Валентиною Олександрівною було запропоновано учням вирішити ситуативні завдання з питань правової відповідальності за різного роду правопорушення.

Життєві приклади, конкретні ситуації змусили замислитися підлітків над необхідністю знати, поважати і виконувати закони нашої держави, адже їх незнання не звільняє від відповідальності.

Головний висновок, який зробили учасники заходу під час розмови, – це те, що правові знання потрібні всім і завжди, в тому числі і в повсякденному житті, і завдання кожного – дотримуватися своїх прав і обов’язків, не порушуючи прав і законних інтересів оточуючих людей.

Категорія: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 441 | Додав: VV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]