Понеділок, 2024-04-29, 6:59 AM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
1 березня 2011 року об 12.45 на площі Незалежності Сумський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводив акцію «Флеш-моб проти куріння». За словами директора обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Шевченко Тетяни Юріївни: «На наш заклик прийняти участь відгукнулися студенти всіх вищих навчальних закладів міста Акція проходила в рамках місячника профілактики тютюнопаління «Мамо, не пали!» з метою привернення уваги громадськості до проблем куріння у молодіжному середовищі, популяризації здорового способу життя і наголошення на тому, що особливо паління шкідливо для жінки, як майбутньої матері».
Більше 400 студентів двома колонами крокували вулицею Соборна в напрямку площі Незалежності. Перша колона символізувала тих, хто не підтримує паління. У ній йшла молодь з відкритими парасольками (знак розмаїття захоплень молодої людини, не пов’язаних із шкідливими звичками). Інша колона символізувала тих, хто палить, і люди в ній йшли з пустими руками.
На площі Незалежності, біля плакату «Щодня куріння вбиває 300 українців», молоді люди з колони «курців» викидали пачки цигарок і, відкривши парасольки, як знак здорового способу життя, приєднувалися до своїх друзів. Далі (за правилами флеш-м ... Читати далі »
Категория: Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Просмотров: 1354 | Добавил: VV | Дата: 2011-03-02 | Комментарии (0)

Шосткинським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у лютому проводився місячник з профілактики тютюнопаління у дитячому та молодіжному середовищі, у рамках якого відбулися такі заходи: молодіжна акція «Не палити та стати переможцем», яка відбулась на базі гуртожитку хіміко-технологічного коледжу ім. І. Кожедуба; 4 бесіди з елементами тренінгу «Кинь цигарку – візьми цукерку» для учнів професійно-технічних навчальних закладів міста; виготовлено листівку «Допоможіть другові, батьку, діду кинути палити», яку розповсюджено серед учнівської та студентської молоді нашого міста, а також проведено анонімне вибіркове соціологічне опитування серед молодих людей віком від 16 до 35 років «Тютюнопаління і ти» (100 респондентів).
Проблема тютюнопаління вже досліджувалась у м. Шостка в 2009 та 2010 роках. Виникає питання, чому саме спеціалістами Центру знову було обрано таку тему? Тому, що проблема паління серед молоді дуже актуальна, вона повинна розглядатися в усіх можливих ракурсах.
Шостка – промислове місто, а значить наявні екологічні проблеми, на які молода людина вплинути майже не може. Але це тільки на перший погляд. Адже вона може вплинути на якість свого життя і його тривалість, якщо збагне шкідливість такої згубної звички, як тютюнопаління.

23 лютого в рамках місячника профілактики тютюнопаління «Мамо, не пали!», організованого Сумським обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, в приміщенні Сумської обласної державної адміністрації (фойє малої сесійної зали) спільно з громадською організацією «Сумщина майбутнього» та кінопалацем «Дружба», який виступив спонсором, проходила акція «Зміни життя на краще, віддай цигарку в небуття». Метою акції було надати можливість замислитися курцям про руйнівний вплив тютюну на здоров’я, привернути увагу можновладців до проблем шкідливого впливу тютюнопаління на власний організм та здоров’я оточуючих. Під час акції волонтери Сумського обласного центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді пропагували здоровий спосіб життя і пропонували можновладцям, які палять, обміняти цигарки на флаєр з одноразовою 20% знижкою на двох у кінопалац «Дружба». В рамках акції кожен мав можливість жертвувати гроші дітям, дитячої клінічної лікарні Святої Зінаїди відділення для дітей, хворих на туберкульоз. На зібрані кошти планується купити для малят книжки, іграшки та канцелярське приладдя. Народні обранці охоче реагували на пропозиції обміну цигарок на знижку у кіно, і не дивлячись на те, що поспішали в сесійну залу, охоче відповідали на запитання і жертвували кошти для дітей. В заході прийняли участь волонтери Сумського обласного центру соціальни ... Читати далі »


Протягом лютого 2011 р. Конотопським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно зі службою у справах дітей та відділом кримінальної міліції у справах дітей проведено соціальне інспектування 12 сімей з метою перевірки інформації щодо наявності складних життєвих обставин.

Як показує практика, головними причинами кризи в сучасних сім’ях є складні житлово-побутові умови, пов’язані з відсутністю роботи в батьків, відсутністю грошового забезпечення, зловживанням алкоголем. Дуже часто батьки не мають найменших педагогічних знань з питань виховання власних дітей. І, головне – сім’я не бажає щось змінювати, прикладати хоча б мінімум зусиль для покращення ситуації.

В місцевому банку даних сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах громади м. Конотопа, перебуває 24 сім’ї, в яких виховується 46 дітей. За сухими цифрами статистики стоїть системна робота всіх суб’єктів соціальної роботи з даною категорією сімей.

Зокрема, за результатами останніх інспектувань, 3 сім’ї включено до Місцевого банку, у 4-ьох сім’ях подолані обставини, що призвели до складної сімейної ситуації. В 5-х сім’ях складні життєві обставини не підтвердились. Батькам надано соціально-педагогічні та інформаційні послуги, зокрема, щодо відповідальності батьків за виховання дітей, можливості оформлення со ... Читати далі »


14 лютого 2011 року в ЗОШ-інтернаті ім. О.А. Деревської для учнів 9 класу Роменським міським центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді проведено тренінгове заняття «Валентинів день – день закоханих».

Усі присутні з радістю брали участь у вправах та уважно слухали пізнавальну інформацію про те, як святкують День Закоханих в інших країнах. Учні жваво долучилися до виконання завдання «Серце», під час якого на сердечках писали про різноманітні способи прояву кохання, а потім обговорювали думки щодо відповідального відношення до партнерських стосунків.

По завершенню заходу учасників привітали «валентинками» та солодкими подарунками, які надали підприємці міста.

Тренінгове заняття підготували студенти – практиканти Світлана Анісімова та Олег Білик під керівництвом головного спеціаліста центру Ірини Гальченко.


Краснопільським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в рамках районного місячника профілактики тютюнопаління у дитячому та молодіжному середовищі «Ми за здоровий спосіб життя» організовано та проведено день профілактики на базі Угроїдської ЗОШ І-ІІІ ступенів. У день профілактики спеціалісти центру застосовували групові заходи та індивідуальну роботу серед дітей та молоді даного навчального закладу.

Учасники групових заходів (лекцій, бесід, ігротек) мали змогу отримати доступну та повну інформацію про шкідливий вплив тютюну на підлітковий організм, зрозуміти термін «пасивний курець», замислитись над етапами системної залежності від куріння, стати учасниками соціологічного опитування. Підлітки, які мали особисті питання та проблеми, скористалися можливістю задати їх під час індивідуального консультування з спеціалісту центру СССДМ.


У м. Ромни 3 лютого 2011 року відбулося розширене засідання Колегії щодо соціального захисту і профілактики серед дітей, на яке були запрошені педагоги-організатори загальноосвітніх навчальних закладів та завідуючі дитячими навчальними закладами.

У ході засідання розглянуто питання профілактичної роботи з дітьми, схильними до правопорушень та стан профілактичної роботи з дітьми, схильними до тютюнопаління, вживання спиртних напоїв та наркотичних речовин.

Директор Роменського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Валентина Жогло інформувала присутніх про облік сімей, які опинились у складних життєвих обставинах, етапи здійснення соціальної роботи з такими сім’ями та закликала всіх до співпраці, спрямованої на виявлення таких сімей.

Серед учасників заходу розповсюджено плакати соціального спрямування та буклети з іміджевою рекламою центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, надані Сумським обласним центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді


Протягом лютого в області проходитиме місячник профілактики тютюнопаління у дитячому та молодіжному середовищі, організований Сумським обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Його плідним початком стало проведення 3 лютого на базі Сумського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді засідання «круглого столу», в якому взяли участь представники державних і громадських організацій, що безпосередньо працюють у напрямку профілактики негативних явищ, зокрема: обласного центру здоров’я, управління з питань фізичної культури і спорту ОДА, «Клініки, дружньої до молоді», обласного центру планування сім’ї, обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю, громадських організацій «Сумська ініціатива», «Ліга соціальних працівників Сумщини», «Гендерна агенція консультацій та інформацій», а також лідери студентського самоврядування вищих навчальних закладів м. Суми (УАБС НБУ, СНАУ, СумДУ та СДПУ ім. А.С. Макаренка).

Під час засідання учасники мали можливість обмінятися власним досвідом вирішення проблеми тютюнопаління та обговорити подальші шляхи співпраці, а саме: залучення спеціалістів та волонтерів до проведення заходів у рамках місячника, організації спільних семінарів, тренінгів, брифінгів, «круглих столів», проведення соціологічного опитува ... Читати далі »


26.01.2011 року на базі Сумської міської комунальної установи «Соціальний гуртожиток для дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» відбулася робоча нарада за участю директора Сумського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Шевченко Тетяни Юріївни, працівників даної установи та представників Сумського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Під час наради підведені підсумки діяльності Соціального гуртожитку за 2010 рік, обговорені методи та форми роботи з клієнтами. Значна увага була приділена питанню зміни статусу з міської на комунальну установу Сумської обласної ради, що сприятиме соціальній адаптації не лише мешканців м. Суми, а надасть змогу дітям - сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування області в повному обсязі скористатися послугами Соціального гуртожитку для дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Для довідки: Сумська міська комунальна установа «Соціальний гуртожиток для дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» створена рішенням Сумської міської ради. Це заклад для тимчасового проживання дітей – сиріт, та дітей, позбавлених батьківського піклування, віком від 15 до 18 років, а також осіб з числа дітей – сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, віком від18 до 23 років, метою ... Читати далі »


« 1 2 ... 88 89 90 91 92 93 »