Четвер, 2024-04-25, 5:26 AM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Червень » 23 » Знай свої права та поважай права інших
3:41 PM
Знай свої права та поважай права інших

Довгоочікуване дітворою літо у самому розпалі, а тому на часі гостро стоїть питання організації відпочинку, оздоровлення та змістовного дозвілля школярів.

Працівниками Роменського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді щороку проводяться різноманітні заходи у пришкільних таборах, переважна більшість з яких гостинно відчиняє двері на початку червня. До роботи залучаються волонтери центру – студенти Роменського коледжу КНЕУ – майбутні соціальні працівники. Студенти підготували та провели вуличні ігротеки «Знай свої права та поважай права інших». Мета заходу: розповісти школярам про їхні права й свободи, визначені Конвенцією; навчити правильно реалізовувати свої права; виховувати в дітей поважне ставлення до власної особистості та інших.

За допомогою віршів, ілюстрованих казок та рольових ігор, дітей було ознайомлено із взаємовідносинами особистості та оточуючого світу. Учнів поінформували про такі невід’ємні права юних громадян як право на життя, освіту, медичне обслуговування, піклування, вільне спілкування та вчителі ще дали зрозуміти їм, що окрім права учні мають обов’язки : гарно вчитися, не запізнюватись на уроках, бути ввічливими, гарно поводитись під час уроків і на перервах, дотримуватись чистоти і порядку та ін.

Діти в ігровій формі повторили права дітей, записані в Конвенції ООН, усвідомили, що права людини починаються з прав дитини, розв’язували різні правові ситуації. Особливо сподобався дітям гра «Які умови необхідні для захисту прав дитини?», в якому вони наочно продемонстрували соціальні й емоційні зв’язки, що забезпечують необхідні умови для виживання та розвитку дитини.

Загалом, всі учасники заходу, як вчителі, так і учні, залишились задоволеними та отримали масу позитивних емоцій та вражень. Школярі зробили висновок, що при реалізації своїх прав не можна порушувати права та інтереси інших.

Після завершення роботи пришкільних таборів працівники Роменського міського ЦСССДМ продовжуватимуть інформаційно-просвітницьку діяльність за місцем проживання дітей та в оздоровчому закладі «Вогник», який працюватиме до середини серпня.

Категорія: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 433 | Додав: VV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]