Субота, 2024-04-20, 4:40 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Березень » 25 » З нагоди Всесвітнього дня боротьби проти туберкульозу
4:48 PM
З нагоди Всесвітнього дня боротьби проти туберкульозу
24 березня, з нагоди відзначення Всесвітнього дня боротьби проти туберкульозу, Сумським обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з громадською організацією «Сумщина майбутнього», на базі відділення для дітей, хворих на туберкульоз дитячої клінічної лікарні Святої Зінаїди відбулося вручення подарунків дітям (іграшки, розвиваючі ігри, доска для письма), що були куплені на кошти, які збиралися під час акції «Зміни життя на краще, віддай цигарку в небуття» в рамках місячника профілактики тютюнопаління «Мамо, не кури!», організованого Сумським обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
За словами заступника директора обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Глоби Едуарда Володимировича: «Цей день покликаний привернути увагу до масштабів цієї хвороби, способам її профілактики і лікування, особливо серед дітей. Наші волонтери дуже люблять приходити в цей заклад, так як атмосфера в ньому затишна і діти завжди відкриті для спілкування».
У Законі України «Про боротьбу із захворюванням на туберкульоз» зазначено: «Держава визнає боротьбу з туберкульозом невід’ємною складовою політики щодо безпеки суспільства та національної безпеки». Тому боротьба з туберкульозом є пріоритетом державної політики; стратегічною проблемою, від якої залежать безпека країни та кожного її громадянина.
Щорічно цей захід проводиться 24 березня в ознаменування того, що в цей день в 1882 році д-р Роберт Кох відкрив збудника туберкульозу – туберкульозну бацилу. Це стало першим кроком на шляху діагностування і лікування туберкульозу.
Категорія: Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 574 | Додав: VV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]