Четвер, 2024-04-18, 6:46 AM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Квітень » 28 » Всі діти мають права – ти теж!
5:57 PM
Всі діти мають права – ти теж!
Людина від народження наділена правами. Вона є частинкою суспільства, її життя в ньому відбувається в межах правових та соціальних норм. Законодавство України в цілому надає можливості для забезпечення широкого спектра прав та свобод для дітей. З цією метою Глухівський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді протягом трьох днів для учнівської молоді загальноосвітніх навчальних закладів міста організував заходи «Всі діти мають права – ти теж!».
19 квітня 2011 р. на базі ЗОШ № 3 м. Глухів проведений захід, який включав в себе виступ головного спеціаліста Глухівського міського центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді на тему: «Знання законів захищає» та лекцію заступника начальника міськрайонного управління юстиції на тему «Права та обов’язки дитини».
20-21.04.11 за допомогою студентів Глухівського національного педагогічного університету проведені тренінгові заняття на базі ЗОШ № 1 та ЗОШ № 2 для учнів молодших класів.
Метою тренінгу було ознайомлення дітей з основними положеннями Конвенції ООН про права дитини, формування навичок правомірної поведінки дітей і навчання діяти в різноманітних життєвих ситуаціях у відповідності з нормами права.
Перша частина тренінгового заняття направлена на ознайомлення із правами дитини, в ході якої діти переглянули інсценування з порушення прав казкових героїв, яке продемонстрували студенти ГНПУ та визначили які права були порушені у казці, активно відповідали на питання вікторини «В лабіринті прав» та визначили які є права у дитини.
Друга частина тренінгу включала ознайомлення з обов’язками дитини. Студенти ГНПУ продемонстрували інсценування та діти визначили, що крім прав є ще і обов’язки.
Під час проведення різноманітних вправ учасники тренінгу підвели підсумок, що немає прав без обов`язків.
Категорія: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 612 | Додав: VV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]