Четвер, 2024-04-25, 10:15 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Квітень » 29 » Волонтерство в соціальній роботі
12:38 PM
Волонтерство в соціальній роботі
Одним із провідних напрямків соціальної роботи є залучення молоді до вирішення різноманітних соціальних проблем спільноти на засадах волонтерства.
«Люди – основний ресурс волонтерства», – саме під такою назвою відбувся семінар-тренінг для організаторів волонтерської діяльності в навчальних закладах міста, державних та громадських організаціях.
«Серед ресурсів волонтерського руху перш за все можна виокремити людські ресурси, оскільки волонтерами є люди, які на засадах добровільності беруть участь в роботі державних та громадських організацій», зазначив у своєму зверненні до учасників семінару заступник міського голови В.Г. Дудко.
Під час семінару розглянуто основні принципи волонтерства, питання напрямків волонтерської діяльності, обговорено обов’язки волонтерів та організацій, які їх залучають.
Новиною для учасників семінару було ознайомлення з Законом України «Про волонтерську діяльність», ухвалений Верховною Радою України 19 квітня 2011 року, який на даний момент подано на підпис Президенту України.
Цього ж дня відбувся тренінг для молоді, яка активно бере участь у волонтерській діяльності на тему: «Волонтерство, як ресурс соціальної роботи». Навчання волонтерів проводилось в інтерактивній, тренінговій формі, що дозволило учасникам ознайомитися з особливостями організації роботи волонтерів в центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, напрацювати практичні навички щодо організації та проведення різноманітних акцій та заходів щодо популяризації волонтерського руху, а також знайти однодумців і партнерів для започаткування спільних проектів.
Категорія: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 967 | Додав: VV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]