Четвер, 2024-04-25, 7:43 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Січень » 14 » Виховуйте дітей власним прикладом
10:32 PM
Виховуйте дітей власним прикладом

15 грудня 2014 р. у Конотопському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбулось засідання Клубу прийомних сімей. Інтерактивне заняття пройшло під назвою «Виховуйте дітей власним прикладом».

Звичайно, що не існує готових рецептів і моделей виховання, особливо словесних, які б застосував як чарівну паличку, і вже дитина вихована й слухняна. А от прислухатись до рекомендацій про те, що дитина як дзеркало відображає поведінку і приклад своїх батьків, аж ніяк не буде зайвим. Адже дитина на підсвідомому рівні засвоює і копіює манери сімейного спілкування, дозвілля, побуту, гарних чи поганих звичок і багато іншого саме із сім’ї.

Але що ж потрібно робити з дитиною, якщо вона не слухається? Звідки береться батьківський авторитет, як він організується, як його завоювати  та відрізнити дійсно справжній  від помилкового, заснованого на штучних принципах? Як ставитися до шкільної оцінки в сім’ї і зробити так, щоб ставлення батьків позитивно вплинуло на дитину, а не ще більше її  пригнічувало?

Ті батьки, у яких діти «не слухаються», схильні іноді думати, що авторитет дається від природи, що це - особливий талант. Якщо таланту немає, то й зробити нічого не можна. Ці батьки помиляються. Авторитет може і має бути організований у кожній родині, і це навіть не дуже важка справа.

 Про це та багато іншого говорилося на занятті. У вигляді відеопрезентації увазі батьків представлено типи батьківських авторитетів, наголошено, що у взаєминах з дітьми вони мають вміти допомагати їм емоційно долати ситуації, пов’язані з ситуаціями успіху/неуспіху, зокрема зі шкільними оцінками. Також у формі пантоміми проведено гру «Хто я? Мій життєвий девіз!»

Учасники заходу могли поділитися враженнями від почутого, порівняти з  типом виховання та манерою завоювання авторитету у  дітей у своїх нинішних родинах та який тип батьківського авторитету мали у своєму дитинстві. Батьки залюбки згадували про сімейні традиції в поколіннях своїх батьків, дідусів, бабусь і що найбільше вплинуло на формування майбутніх звичок, вмінь, поглядів, здібностей і чи стало це в нагоді в дорослому житті, в реалізації життєвих планів нині.

Категорія: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 420 | Додав: VV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]