Вівторок, 2024-04-23, 7:58 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Квітень » 4 » Вчимося бути справжніми громадянами
5:33 PM
Вчимося бути справжніми громадянами
Шосткинський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у березні провів круглий стіл «Вчимося бути справжніми громадянами» для неповнолітніх та молоді, які повернулись з місць позбавлення волі та засуджені до покарань без позбавлення волі. До «круглого столу» були залучені спеціалісти Центру, начальник Шосткинського міжрайонного відділу кримінально-виконавчої інспекції, завідуюча Центром медико-соціальної допомоги дітям та молоді «Клініка, дружня до молоді».
Цікавими та актуальними були виступи начальника Шосткинського відділу КВІ та спеціаліста міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Вони зупинились на найбільш важливих проблемах для даної категорії молоді, а саме: незнання прав, гарантованих законодавством України; незнання назв та механізмів діяльності державних установ; отримання паспорту та прописки; пошук роботи; відсутності житла та матеріальних проблемах.
Спеціаліст Центру розпочала свій виступ із запитання до молоді: «Що найдорожче для людини?». Дійсно, це здоров’я. Статистика говорить, що 90 % підлітків та молоді мають проблеми зі здоров’ям, 20 % з них мають по 2 і більше хронічних захворювань. Кожен п’ятий підліток у віці 15-18 років знайомий з наркотиками та іншими негативними явищами.
Для більш детального вивчення кругозору зазначеної категорії молоді в рамках заходу було проведено анонімне анкетування. Так на питання «Якої я думки про себе» 48 % відповіли «Я – звичайна людина», 40 % – «Я багато чого досягну в житті», 8 % – «Я буду змінюватися».
Радує те, що більшість опитаних оптимісти в житті, 33 % думаючи про майбутнє відчувають інтерес до життя, а 39 % – надію. Погляди на майбутнє життя у сучасної молоді найрізноманітніші: 54 % впевнені, що будуть жити своїм розумом, 20 % – хочуть жити не гірше від інших, є й бажаючі радитися з розумними людьми та з тими, кому потрібні (18 %).
Напевно, не буде новиною, що життя – складне й буремне, яке постійно вносить свої корективи і створює проблеми, які часто самому не подолати. Виникає питання: «Куди звертатись? Хто допоможе?». Відповідаючи на це питання, наша молодь на перше місце ставить сім’ю та родичів (72 %), друге місце займають соціальні служби (22 %), третє – церква (6 %).
Підлітків та молодь закликали вести здоровий спосіб життя і пам’ятати, що кожен повинен «жити за законами держави».
Категорія: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 623 | Додав: VV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]