Середа, 2024-04-24, 1:56 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Квітень » 19 » Вболіваємо за кожну родину
11:41 AM
Вболіваємо за кожну родину

Родинне благополуччя та сімейний затишок – один із стратегічних напрямків соціальних ініціатив Президента України. Саме на реалізацію права дитини на сімейне виховання спрямована діяльність центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, які здійснюють своєчасне виявлення, облік та соціальний супровід сімей та осіб, які опинилися у складних життєвих обставинах, надають конкретну адресну допомогу кожній родині, яка потребує особливої уваги.

Так, уже більше року перебуває на обліку Білопільського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді родина М., у якій мати покинула новонароджену дитину. Склалася нестандартна ситуація, коли вже немолодий батько, не маючи жодних навичок по догляду за дитиною, залишився сам із немовлям на руках і зіткнувся з цілою низкою проблем. Органами опіки було піднято питання про розміщення дитини до спеціалізованого закладу. Проте на допомогу прийшли працівники центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, які разом із місцевими органами влади зробили усе можливе, аби не допустити вилучення дитини із сім’ї: допомогли облаштувати житло, вчили доглядати за малюком, систематично надавали психологічні та юридичні консультації. На даний час ведеться активна робота по налагодженню стосунків із матір’ю хлопчика, поверненню її до сім’ї, і вже намітилися певні позитивні зрушення.

Ця непроста соціальна історія знаходиться на постійному контролі і в обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, працівники якого опікуються долею дитини та неодноразово відвідували родину. Так, днями відбувся черговий візит до сім’ї М. під час якого працівники обласного центру на чолі із директором Тетяною Шевченко передали родині благодійну допомогу у вигляді таких необхідних для маленької дитини речей як засоби гігієни та продукти дитячого харчування.

«Я дуже вдячний працівникам центру соціальних служб, нашій місцевій владі, усім людям, які не залишили мене самого у цій складній ситуації, постійно допомагають. Я щасливий, що мій син живе зі мною», - дякував під час спілкування розчулений батько.

Безумовно, на цю родину чекає ще багато випробувань на шляху до порозуміння, примирення та створення справжнього родинного вогнища. Проте найголовніший результат уже досягнуто – дитина залишилася у сім’ї, росте оточена любов’ю та турботою рідних людей.

Категорія: Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 680 | Додав: Ros | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]