П`ятниця, 2024-03-29, 5:16 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Червень » 30 » Суми – вільні від наркотиків
4:56 PM
Суми – вільні від наркотиків
25 червня 2011 р., напередодні Всесвітнього дня боротьби зі зловживаннями наркотиками та їх незаконним розповсюдженням, Сумський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та відділення «Клініка, дружня до молоді» Сумської міської дитячої клінічної лікарні організували круглий стіл на тему: «Суми – вільні від наркотиків!». Метою заходу була консолідація зусиль державних, комунальних та громадських організацій для боротьби з наркоманією та пропаганди здорового способу життя.
В обговоренні за круглим столом взяли участь Олександр Ємець, головний лікар Сумської міської дитячої клінічної лікарні Святої Зінаїди, Марія Вертель, в.о. директора Сумського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Владлена Концевич, завідуюча відділенням «Клініка, дружня до молоді», Володимир Бутенко, головний лікар обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом, Валерій Смірнов, лікар-нарколог та Тетяна Рева, психолог обласного наркологічного диспансеру, Наталія Зобова, лікар-методист управління охорони здоров’я Сумської міської ради, міський санолог, Вікторія Литвиненко, спеціаліст управління освіти і науки Сумської міської ради, Андрій Кнуренко, голова Координаційної ради молодих юристів в Сумській області при Головному управлінні юстиції, Олексій Загребельний, керівник громадської організації Клуб ресоціалізаціїї хімічно–узалежнених «Шанс», Ольга Беленецька, голова правління Сумського обласного відділення благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, що живуть з ВІЛ».
Як розповів лікар-нарколог Валерій Смірнов, хворих на наркоманію у місті Суми 350 осіб, із них 52% – молодь 18-35років, 1 дитина (по області 1192 особи, з них дітей 3). На профілактичному обліку з приводу епізодичного вживання наркотиків перебуває сумчан 281 особа, із них 87% – молодь 18-35 років, 16 дітей (по області 1104 осіб, з них дітей 48 осіб). Але реальна кількість хворих у декілька разів більша. Молоді люди мало знають про наслідки вживання наркотиків, тому необхідно посилювати просвітницьку діяльність. Наголосив на важливості раннього виявлення ознак вживання наркотичних або психотропних речовин. Запропонував рекомендувати батькам використовувати швидкі тести, які вільно продаються в аптеках, для виявлення вживання дітьми наркотиків.
Наркоманія, алкоголізм, захворюваність на СНІД та венеричні захворювання – усе це соціальні проблеми. І, як правило, одна проблема часто веде за собою іншу. Лише спільними зусиллями можна цьому протистояти.
Категорія: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 575 | Додав: VV | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]