П`ятниця, 2024-04-19, 11:37 AM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Лютий » 17 » Співпраця медичних та соціальних працівників
9:52 PM
Співпраця медичних та соціальних працівників

13.02.2015 року Шосткинським районним центром соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді було ініційовано та проведено робочу зустріч працівників районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді і акушерсько-гінекологічної служби Шосткинської центральної районної лікарні.

Материнство і дитинство належать до соціальних феноменів, які найбільш чутливі до соціально-економічних перетворень в суспільстві. Свідченням цього є велика кількість дітей, які зростають поза межами рідної сім’ї, високий показник відмов породіль від немовлят. До економічних чинників такого явища додаються морально-етичні та психологічні. Стан сучасної сім’ї й суспільного життя загалом, зміна ціннісних орієнтацій українців щодо створення та функціонування сім’ї, збільшення випадків домашнього насильства призводять до поширення дитячої бездоглядності, соціального сирітства.

В останні роки в Україні сформувався новий напрям соціально-педагогічної роботи: профілактика раннього соціального сирітства. Не залишився даний напрямок поза межами роботи Шосткинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Так на сьогодні при пологовому відділенні Шосткинської центральної районної лікарні створено спеціалізоване формування «Консультаційний пункт у пологовому стаціонарі», провідною метою якого є профілактика відмов та підтримка молодих матерів, які перебувають у групі ризику як такі, що планували залишити дитину в пологовому будинку, забезпечення психологічної та соціальної підтримки жінок, які народили дитину, зокрема, неповнолітніх матерів, поширення засад відповідального усвідомленого батьківства.

Під час  зустрічі були розглянуті актуальні питання, які виникають у процесі взаємодії установ щодо профілактики раннього соціального сирітства та здійснення соціальної роботи із сім’ями та особами, які опинилися у складних життєвих обставинах. Обговорювалися питання взаємоінформування установ, наявного спектру медичних та соціальних послуг, можливості їх отримання різними категоріями сімей, молодих осіб, які проживають на території Шосткинського району, необхідності формування у молоді відповідального та усвідомленого ставлення до батьківства.

Категорія: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 434 | Додав: VV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]