П`ятниця, 2024-04-19, 2:08 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Червень » 25 » Спеціалізована оздоровчо-відпочинкова зміна «Орлятко»
11:40 AM
Спеціалізована оздоровчо-відпочинкова зміна «Орлятко»

Що може бути краще за тепле сонечко, запашну травичку, голосне щебетання пташок? Літо – час, відпочити від шкільних клопотів, зміцнити своє здоров’я. З метою реалізації  відпочинку та оздоровлення дітей з функціональними обмеженнями у літній період, було відкрито оздоровчий табір "Орлятко”. При плануванні роботи спеціалізованої зміни було враховано і включено якомога більше ігрових моментів. Вони викликають у дітей прагнення фантазувати, відкривати для себе новий світ, щось незвичайне і прекрасне, а також надають можливість перевірити свою силу, спритність, швидкість та спортивне загартування. Пріоритетними напрямами роботи табору є оздоровлення, виховання і розвиток дітей. Цьому сприяють наступні фактори: ефективне використання природних ресурсів; збалансоване харчування; належна організація фізкультурно-оздоровчої роботи; дотримання режиму дня; різноманітні виховні заходи та екскурсії. Група дітей з усього району в очікуванні нових вражень заселилися в палати дитячого відділення, де вони почували себе наче в рідних домівках. В перший день після поселення та оформлення до дитячого відділення Краснопільської ЦРЛ юних гостей щиро прийняли працівники дитячої бібліотеки, які організували цікаву виставу за участю казкових героїв. Кожен ранок розпочинався з фізичної гімнастики, смачного сніданку та водних процедур. Після сніданку в таборі відбувалося найцікавіше – виховні заходи. Обов’язково кожного дня були спортивні ігри, змагання та подорож по цікавих місцях селища.

З великою радістю прийняли дітей в Краснопільській самостійній державній пожежній частині №27, де вони отримали незабутні враження від розповіді про роботу пожежників та мали змогу на власні очі побачити  пожежну машину та навіть побути в ролі справжнього пожежника.

На свято присвячене до Дня захисту дітей було організовано та проведено змагання з футболу на стадіоні "Колос”, де учасники табору "Орлятко” приймали участь, а інші активно вболівали за своїх нових друзів.

Одного сонячного дня працівники центру організували похід до урочища Бабачина. Після проведеної екскурсії вся група дітей скуштували смачний куліш, який приготували фахівці центру.

Найбільше запам'ятався один із днів табірного життя, дітей радо зустріла господиня салону "Наталі” Н.М.Погрібна. Тут умілі руки майстринь перетворили звичайних дівчаток на чарівних принцес з красивими зачісками, а хлопчиків — на справжніх юнаків. Наталія Миколаївна виявилася настільки привітливою, що пригостила маленьких гостей солодощами та  подарувала прикраси та іграшки.

За таким щільним та змістовним планом роботи табору час плинув швидко. В останній день учасники оздоровчої зміни були сумними, оскільки підходив кінець табору, але настрій підняли святкові сувеніри та фото на згадку. За цей час, який провели разом, діти стали справжніми друзями та  однією родиною. З табором діти прощалися до наступного року та будували плани щодо нових зустрічей.

Категорія: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 448 | Додав: Ros | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]