Середа, 2024-04-24, 4:01 AM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Травень » 6 » Соціологічне опитування з метою визначення актуальності святкування Дня Перемоги
12:05 PM
Соціологічне опитування з метою визначення актуальності святкування Дня Перемоги
З нагоди відзначення 66-річниці Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні волонтери центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Сумського регіону провели соціологічне опитування з метою виявлення ставлення населення до ветеранів ВВВ та визначення актуальності святкування Дня Перемоги на сьогодні.
На початку дослідження були поставлені ряд гіпотез:
1. З кожним роком люди стають більш байдужими до цього свята.
2. Актуальність цього свята буде існувати поки будуть живі учасники тих подій.
3. День Перемоги об’єктивно втратив живу актуальність і стрімко переходить у статус «важливих історичних дат».
В соціологічному дослідженні взяли участь близько 2000 респондентів різної вікової категорії.
На питання, що для них є свято Дня Перемоги, більше половини людей відповіли що День Перемоги це важлива історична подія, а для 15 % це є головним святом року. Слід зазначити, що при детальному розгляді цього питання з’ясувалося, що близько третини людей старшої вікової категорії (старше 60 років) вважають це свято головним у році, а трохи більше чверті опитаних до 18 років прирівнюють це свято до решти свят.
Істотними відмінностями в думках між старшими та молодшими віковими категоріями є відповіді на питання про те, хто, де і як воліє відзначати День Перемоги. Результати показують, що люди старшого покоління вважають за краще ходити на парад або відзначати День Перемоги з родичами, також до такої відповіді схильні близько четвертої частини опитуваних інших вікових категорій. А опитувані віком до 18 років вітають ветеранів та відвідують урочисті заходи.
За результатами, люди старшого покоління в основному вітають своїх рідних і знайомих ветеранів, до їхньої думки приєднуються люди у віці 46-60 років. Цікаво відзначити, що незнайомих ветеранів на вулиці в основному вітають чверть опитаних нами людей у віці від 26-45 років.
Трохи менше половини опитаних, переважно старших вікових категорій, впевнені у святкуванні Дня Перемоги і через 50 років. Третя частина опитуваних, до 18 років, не змогли відповісти, а чверть їх вважає, що через 50 років День Перемоги буде не актуальний.
Більшість опитуваних ставляться з повагою і шаною до ветеранів ВВВ, вважають їх героями і живими свідками історичних подій того важкого часу для нашої країни.
Висновки:
Наприкінці хочеться сказати, що опитуванням спростилась гіпотеза, поставлена на початку дослідження, яка стверджувала, що з кожним роком громадяни більш байдуже ставляться до свята Дня Перемоги. Переслідуючи цю мету, виявлено, як ставляться жителі Сумської області до цієї дати, що для них є 9 травня, і хто для них ветеран Великої Вітчизняної Війни.
Результат дослідження є доказом того, що свято Дня Перемоги не втратило своєї актуальності на сьогодні, є загально національним і важливою історичною подією для нашої країни.
Проаналізувавши дані цього соцопитування можна припустити, що Свято Перемоги для наших людей і надалі буде символом мужності, героїзму та прикладу сили духу народу, який захищав свою Батьківщину.
І слова «Ніхто не забутий! Ніщо не забуто!» не втратять свій сенс для майбутнього покоління.
Категорія: Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 814 | Додав: VV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]