Субота, 2024-04-20, 8:45 AM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Березень » 29 » Соціальний захист осіб з числа дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування
3:02 PM
Соціальний захист осіб з числа дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

На минулому тижні в КЗСОР „Соціальний гуртожиток для дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування” відбулося засідання «круглого столу» на тему „Соціальний захист осіб з числа дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування”. Організатори засідання – Сумський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та соціальний гуртожиток. Участь у заході взяли заступники директорів з виховної роботи професійно – технічних закладів, технікумів, коледжів, представники управління праці та соціального захисту населення, пенсійного фонду, центру реінтеграції бездомних громадян. Основною метою заходу було обговорення проблем соціалізації дітей, котрі залишаються без піклування батьків, та налагодження співпраці між закладами соціального спрямування, які опікуються їхніми проблемами. Присутні на засіданні мали змогу обмінятися досвідом роботи з дітьми даної категорії та отримати детальну інформацію про умови поселення дітей до соціального гуртожитку.

Відповідно до Закону України „Про забезпечення організаційно – правових умов соціального захисту дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування”, центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді здійснюється соціальний супровід відносно повнолітніх осіб за умови їх добровільної згоди. Супровід передбачає собою отримання психологічної, юридичної допомоги, соціально – педагогічної допомоги, вирішення соціальних проблем: реєстрації, поставлення на квартирний облік, працевлаштування, соціальна адаптація, тощо.

Головна мета соціального гуртожитку – соціальна адаптація, формування навичок самостійно вирішувати питання організації власного побуту, життєзабезпечення, уміння формувати соціальні зв’язки, забезпечення тимчасовим житлом.

Учасники засідання вкотре дійшли згоди, що злагоджена робота усіх структур, що опікуються дітьми, залишеними без піклування батьків – запорука ефективної адаптації дітей до дорослого життя.

Категорія: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 615 | Додав: Ros | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]