Субота, 2024-04-20, 2:48 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Квітень » 15 » Соціальна робота для призовників
3:28 PM
Соціальна робота для призовників
12 квітня 2011 року у приміщенні Сумського військового комісаріату відбулася зустріч сьогоднішніх призовників із спеціалістами у різних соціальних галузях на тему: «Надання соціально-психологічної допомоги молоді, яка поповнює Збройні сили України».
Ініціатором зустрічі був Сумський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. На ній надавалися практичні рекомендації соціальної роботи у військових комісаріатах. Цю зустріч було організовано завдяки головному спеціалістові центру Наталії Скрипченко, яка запросила виступити для призовників декількох спеціалістів соціальної сфери нашого міста.
Так, представниця міського центру профілактики ВІЛ/СНІД Інга Ромасенко розповіла молодим хлопцям про небезпеку безладних статевих стосунків, про необхідність проходження перевірки на ВІЛ/СНІД та користування презервативами.
Нарколог Сумського обласного наркологічного диспансеру Валерій Смирнов застеріг хлопців, що навіть проста спроба наркотиків може призвести до тяжкої та довготривалої наркозалежності. Також він із сумом повідомив, що у наш час алкоголізм молодшає, і 20-річний юнак-алкоголік уже нікого не дивує, що страшно.
Представник обласного туберкульозного диспансеру Світлана Середа повідомила присутніх про небезпеку туберкульозу, про симптоми та профілактику захворювання та закликала хлопців для безпеки їхнього здоров’я раз на рік проходити флюорографічне обстеження.
Представниця центру психотерапії та медичної допомоги Оксана Корсун повідомила, що її центр займається профілактикою суїциду, і застерегла, що з будь-якої ситуації завжди є вихід, його немає тільки, якщо наступила смерть.
Про чоловіче репродуктивне здоров’я з юнаками спілкувався лікар-андролог Сергій Лях. У хлопців, які спочатку скептично слухали, потім червоніли, коли мова йшла про презервативи і статеві стосунки. При словах про подяку за поповнення лав Збройних Сил України з’явилася посмішка. Можливо, хтось із них в цей момент уже бачив себе «дембелем» у красивій формі, якому дівчата так і посміхаються, а хтось уявив маму, яка читає листа з подякою за виховання сина. Але як би там не було, все одно кожен мріє про хороше.
А хороше обов’язково буде у цих хлопців, принаймні якщо вони самі цього захочуть.
Категорія: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 636 | Додав: VV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]