Четвер, 2024-03-28, 11:18 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Квітень » 16 » Сім’я – простір без насильства
4:57 PM
Сім’я – простір без насильства

Проблема насильства в родині є досить гострою для України, як і для багатьох інших країн світу. Її небезпечність полягає в тому, що прояви насильства і жорстокості в сім’ї не лише руйнують гармонію і злагоду в родині, а й виступають однією з передумов злочинності в суспільстві загалом. Ця проблема небезпечна тим, що від неї страждають діти.

Дуже хотілося, щоб домашнє вогнище здорової родини було тим надійним прихистком, де можна сховатися від стресів і перевантажень неспокійного світу. Кожен з нас прагне захисту, підтримки та любові своїх рідних. Проте для значної кількості людей це недосяжно, бо для них саме в родині міститься постійне джерело загрози.

Жорстоке поводження з дітьми визнано однією з найбільш розповсюджених форм порушення прав людини у світі. Без подолання цього згубного явища не можливо створити умови для повноцінного розвитку дитини, реалізації її особистості. Проблема насильства над дітьми свідчить про необхідність ретельного вивчення й розробки профілактичних заходів, спрямованих на її вирішення, оскільки діти є найнезахищенішою, найуразливішою і майже повністю залежною від дорослих частиною суспільства.

З метою дотримання вимог Закону України «Про охорону дитинства» фахівцем із соціальної роботи Сумського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на території Великовільмівської сільської ради проведено бесіду з батьками, спрямовану на  формування толерантного взаємовідношення у сім’ї, профілактики насильства у родині. Проводиться робота з метою збільшення потенціалу особистісних ресурсів членів сім’ї, вивчення правових норм стосовно поведінки в реальних життєвих ситуаціях.

Категорія: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 519 | Додав: VV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]