П`ятниця, 2024-04-19, 12:44 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Грудень » 6 » Шлюбні орієнтації молоді
12:08 PM
Шлюбні орієнтації молоді

Сучасне українське суспільство переживає ряд трансформаційних процесів, які відбуваються на соціальному, політичному, культурному та економічному рівнях. Звичайно ж, ці зміни також стосуються й одного з найважливіших соціальних інститутів  – інституту сім’ї.

Сім’я є надзвичайно важливою як для становлення окремого індивіда, так і життєдіяльності суспільства в цілому. Вона в умовах бурхливих суспільних перетворень виконує функції підтримуючого середовища, захисту, де і формуються в основному погляди, цінності та орієнтації молоді. Проте під впливом об’єктивних суспільних перетворень та трансформаційних змін інститут сім’ї та шлюбу нерідко втрачає свою соціальну привабливість.

Саме тому Сумським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді була розроблена програма психологічної просвіти населення під назвою: "Шлюбні орієнтації молоді у процесі самореалізації". Програма складається з теоретичної частини, до складу якої входять лекційні та моніторингові заняття;  практичної частини, до складу якої входять вправи для профілактики конфліктних взаємовідносин та гармонізації сімейного життя.

В рамках реалізації програми Сумським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, надаються групові та індивідуальні психологічні консультації для людей, які мають намір розлучитися, знаходяться на етапі розлучення та людей, які прагнуть створити сім’ю. З клієнтами проводяться консультаційні зустрічі, корекційна та розвиваюча робота, досліджуються шлюбні орієнтири та вподобання, уявлення про шлюб та сім’ю. Кожен має можливість  дізнатися про свій рівень готовності до сімейного життя, визначити рівень сумісності з партнером, дослідити бачення свого майбутнього та розкрити альтернативні перспективи.


Надання психологічних консультацій проходить  в консультаційному пункті Головного управління юстиції в Сумській області, що знаходиться за адресою: м. Суми, вул. Кооперативна, б. 6 (в приміщенні бібліотеки              ім. Т.Г. Шевченка). Зустріч з психологом відбувається попередньо за домовленістю за телефоном: 0994566921
Категорія: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 467 | Додав: Ros | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]