Середа, 2024-04-24, 3:54 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Серпень » 14 » Семінар-навчання для фахівців із соціальної роботи
9:57 AM
Семінар-навчання для фахівців із соціальної роботи

06 серпня 2013 року на базі дитячого будинку сімейного типу Бондарєвих (далі ДБСТ) (Угроїдська селищна рада) проведено семінар - навчання для фахівців із соціальної роботи Краснопільського РЦССССДМ. Одним із напрямків роботи кожного фахівця із соціальної роботи є пошук та підбір кандидатів у прийомні батьки. Але теоретичні знання без наявності практичного досвіду існування та функціонування прийомних сімей і дитячих будинків сімейного типу є не повними. Тому було організовано безпосереднє знайомство фахівців із соціальної роботи КРЦСССДМ з ДБСТ Бондарєвих, в якому виховується восьмеро дітей-сиріт та дітей  позбавлених батьківського піклування.

Батьки-вихователі Світлана В’ячеславівна та Олексій Костянтинович дуже привітні, щирі та відкриті люди. З перших хвилин спілкування з ними кожен фахівець із соціальної роботи зрозумів, що потрапив у щасливу і дружню родину, в якій ростуть і виховуються у гарних умовах та в атмосфері сімейного затишку та любові вісім дітей. Світлана В’ячеславівна та Олексій Костянтинович познайомили з кожною дитиною, розповіли про етапи створення ДБСТ, традиції сім’ї, продемонстрували умови проживання дітей, запропонували перегляд відео з повсякденного життя своєї родини та святкування сімейних свят. Розповідь батьків-вихователів з участю дітей була такою «живою», що будь-яким сумнівам місця не залишилось.  Батьки-вихователі присвячують дітям весь свій вільний час, оточують їх любов’ю та справжньою батьківською турботою. В ході бесіди у кожного фахівця із соціальної роботи КРЦСССДМ виникали питання, щодо виховання та навчання дітей,  про можливі проблеми чи труднощі у догляді за дітьми та інші. Всі фахівці із соціальної роботи від візиту до дитячого будинку сімейного типу Бондарєвих отримали позитивні враження та практичні знання, які необхідні в роботі. Директор Краснопільського районного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді Шевченко Тарас Григорович висловив глибоку вдячність Світлані В’ячеславівні та Олексію Костянтиновичу за їх доброту, щирість та любов, якою вони оточують дітей та на згадку про візит подарував кожному маленький подаруночок.

Другим етапом семінару-навчання було проведено в приміщенні СБК Угроїдської селищної ради, де було проведено моніторинг сімей, які перебувають під соціальним супроводом та накреслено шляхи підвищення ефективності надання соціальних послуг даній категорії сімей. Фахівці із соціальної роботи мали можливість обмінятися позитивним досвідом роботи.

За результатами обговорення, заступник голови Краснопільської РДА  Ю.А.Яремчук наголосив одним з напрямів вирішення проблеми соціального сирітства в нашій державі є підтримка сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, зокрема встановлення опіки над такими дітьми та створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, як альтернативних інтернатам. Сімейні форми виховання надають можливість задовольнити основні потреби дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і що є не менш важливим – забезпечують готовність дітей до самостійного життя в суспільстві, що є невід’ємною частиною виконання соціальних ініціатив Президента України в контексті соціальних ініціатив «Діти – майбутнє України»

Фахівець з соціальної роботи

Краснопільського РЦССССДМ

Расторгуєва І. О.

Категорія: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 622 | Додав: Ros | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]