Середа, 2024-04-24, 6:01 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Квітень » 2 » Реагування на випадки насилля в сім’ї та на випадки жорсткого поводження з дітьми
12:37 PM
Реагування на випадки насилля в сім’ї та на випадки жорсткого поводження з дітьми

З метою усунення порушень вимог Законів України «Про охорону дитинства», «Про попередження насильства в сім’ї», 28 березня 2014 року Сумським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з Сумським районним центром був проведений семінар-нарада для фахівців із соціальної роботи на тему: «Реагування на випадки насилля в сім’ї та на випадки жорсткого поводження з дітьми. Допомога фахівця із соціальної роботи постраждалим від насильства в сім’ї».

Зустріч проходила в форматі «спільно Суми і Сумський район», адже дуже часто сім’ї та особи в складних життєвих обставинах, змінюючи місце проживання, є одночасно отримувачами послуг в районному та міському центрах. До слова запрошувались суб’єкти соціальної роботи, які працюють в напрямку попередження насильства в сім’ї та представники закладів соціального обслуговування. Психолог Клініки, дружньої до молоді детально зупинилась на основних задачах соціального працівника в процесі роботи з жертвами насильства.

Учасники наради прийшли до висновку, що законодавства з питань попередження сімейного насильства стане ефективним інструментом захисту від насильства в родині лише за умови плідного співробітництва громадських організацій та органів влади й місцевого самоврядування, а також активної протидії кожного в цьому принизливому для людської гідності явищу. Саме на фахівців із соціальної роботи покладається завдання донести цю думку до людей, що потерпають від насильства та змінити їхній менталітет, щоб таке ганебне явище, як насильство в українських сім`ях  стало рідкістю.

Категорія: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 452 | Додав: VV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]