П`ятниця, 2024-04-19, 2:44 AM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Квітень » 25 » «Профілактика – найкращий засіб лікування»
9:56 AM
«Профілактика – найкращий засіб лікування»

В контексті проголошення Президентом України 2012 року Роком спорту та здорового способу життя особливого значення набуває робота з популяризації здорового способу життя, подолання байдужості серед населення, особливо молоді до власного здоров’я, протидія згубним звичкам у суспільстві.

Тому одним із важливих напрямків роботи Сумського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді сьогодні є профілактика та попередження негативних явищ у дитячому та молодіжному середовищі (наркоманії, алкоголізму, тютюнопаління, правопорушень, ВІЛ/СНІДу), пропаганда здорового способу життя.

Однією із форм реалізації даного напрямку є робота мобільного консультативного пункту (МКП) - спеціалізованого формування, яке створено з метою надання консультативної допомоги в містах, районах та селах, віддалених від центрів соціальних служб. До роботи консультативних пунктів залучаються висококваліфіковані фахівці: юристи, наркологи, сексопатологи. 24 квітня обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провів роботу МКП на базі Великописарівського району, під час якого відбулося соціально-педагогічне, юридичне та психологічне консультування сільської молоді, проведено бесіди щодо попередження тютюнопаління, алкоголізму, вчинення насильства в сім’ї та інших негативних явищ. Усім присутнім було роздано соціальну рекламну продукцію: буклети, пам’ятки, що стосуються вищезазначеної тематики. Молодь активно долучилася до обговорення проблем та ризиків, які існують в сучасному суспільстві та шляхів їх уникнення.

Протягом наступних днів проведення подібного заходу відбудеться на базі Краснопільського та Буринського районів. Загалом роботою мобільного консультативного пункту за попередніми підрахунками планується охопити близько 300 осіб.

Наразі такі консультативні пункти є досить ефективною і майже єдиною формою соціальної роботи з профілактики негативних явищ, пропаганди здорового способу життя, надання медичних, соціально-педагогічних, юридичних, інформаційних послуг в сільській місцевості, де потребується індивідуальна та групова допомога.

Категорія: Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 629 | Додав: Ros | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]