Субота, 2024-04-20, 2:21 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Травень » 24 » Про це – мовчати неможна
4:35 PM
Про це – мовчати неможна

17 травня 2012 р. Роменський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в рамках роботи Мобільного консультаційного пункту провів відеолекторій «Про це – мовчати не можна» для батьків та вчителів Перехрестівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Профілактика негативних явищ в дитячому середовищі та робота з сім’ями є пріоритетними напрямками діяльності центру.

Тенденція збільшення кількості молодих людей, які вживають наркогенні речовини, поширення захворювань потребує формування навичок здорового способу життя, надання соціально-психологічної та медичної допомоги. В минулому році на Роменщині зафіксовано 139 наркозалежних осіб та 14 – ВІЛ-інфікованих хворих, прогресує алкоголізм.

- «Сьогодні ми з вами зібралися, щоб узгодити нашу головну мету дорослих - допомогти підліткам навчитися приймати правильні рішення в житті» - розпочав виступ директор Віктор Маханько. Він окреслив коло обговорення «хвороб» підлітків та зазначив, що роботу проти алкогольного та наркотичного лиха дорослим потрібно вести доступно, дохідливо, аргументовано. І тут важливе слово фахівця. Підліток повинен бачити своїми очима сюжети фільмів: як від наркотиків розплавляються органи, настає параліч, як результат їхньої цікавості. Присутнім продемонстровано фільм «Молчать об этом преступление» про витоки наркоманії, та її наслідки, каяття підлітків («Як би я знав»).

В обговоренні теми здорового способу життя взяв участь лікар-психіатр Сергій Подрєз, який роз’яснив зміст сюжетів фільму та зосередив свій виступ на медичному аспекті проблеми, попередивши дорослих про обов’язок з контролю за дітьми.

Оперуповноважений кримінальної міліції у справах дітей старший лейтенант міліції Олександр Гамарник відмітив, що багато в чому навколишя реальність несправедлива і до болю недосконала, постійна зайнятість батьків створила ціле покоління дітей, які страждають на відсутність уваги. Тому діти надані собі. Порадив батькам на необхідність знайомити дітей зі статтями Кримінального та Адміністративного кодексів, а потім нехай вирішують порушувати чи ні.

- «Сьогодні треба шукати більш дохідливі для молоді підходи в формі спілкування, контактувати з ними, шукати цікаві способи вираження, давати тільки цікаву і вкрай важливу інформацію» - підсумував зустріч директор центру.

В ході зустрічі були дані вичерпні відповіді фахівців на запитання, що цікавили присутніх.

Категорія: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 560 | Додав: Ros | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]