Четвер, 2024-04-25, 4:44 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Квітень » 27 » Право і закон у твоєму житті
10:06 AM
Право і закон у твоєму житті

Здійснення системних та комплексних заходів з профілактики правопорушень і негативних явищ у дитячому, підлітковому та молодіжному середовищі є одним із головних завдань діяльності Роменського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

На виконання плану роботи Сумської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення на 2012 рік, з метою створення належних умов для набуття широкими верствами населення правових знань та навичок у їх застосуванні, підвищення рівня правової культури молоді Центром з 23квітня 2012 року проводиться Тиждень правових знань на тему: "Права і обов’язки в житті дітей, підлітків та їх батьків”.

Спільно з представниками кримінальної міліції у справах дітей, Першої обласної психіатричної лікарні на базі Рогинської ЗОШ I-III ступенів було проведено інформаційно-просвітницький захід "Право і закон у твоєму житті”.

У вступному слові директор Центру Віктор Маханько наголосив на необхідності підвищення рівня поінформованості учнівської молоді, замислитися про відповідальне ставлення до власного здоров'я, проаналізувати наслідки шкідливих звичок, усвідомлення дітьми прав та обов’язків.

Оперуповноважений кримінальної міліції у справах дітей старший лейтенант міліції Володимир Гамарнік роз’яснив основні положення та вимоги Адміністративного та Кримінального кодексів, відповів на запитання слухачів та вказав, що саме правові знання допоможуть учням краще свідомо оцінювати вчинки людей, робити свої власні висновки.

Лікар-психіатр Сергій Подрєз привернув увагу присутніх до питання щодо формування у підлітків позитивної мотивації на збереження та поліпшення свого здоров’я, пропаганди здорового та активного способу життя.

З проблем правового виховання в школі , поваги прав інших та знання власних зосередила увагу директор школи Інна Московець.

З підвищеною цікавістю учнівська молодь сприймала відповіді гостей щодо можливості управління підлітками скутерами, велосипедами, користування мобільними телефонами та ін..

На завершення заходу директор Центру поінформував про соціальні послуги центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. Учасники отримали листівки, буклети, календарі профілактичного спрямування.

Зустріч допомогла підліткам краще зрозуміти, що саме вони самі відповідальні за своє здоров'я та можуть впливати на його стан, а правові знання допоможуть учням краще адаптуватись до реалій життя і знаходити правильні шляхи із складних ситуацій.
Тиждень правових знань триває.
Категорія: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 602 | Додав: Ros | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]