П`ятниця, 2024-04-19, 4:03 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Лютий » 24 » Попередження соціального сирітства
12:11 PM
Попередження соціального сирітства

Профілактика раннього соціального сирітства є одним із пріоритетних напрямків роботи Сумського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Соціально-економічні проблеми, скрутне матеріальне становище, відсутність необхідних житлових умов стають причиною вилучення дітей із сім’ї.

Робота з молодими матерями та сім’ями, де є діти, тимчасово влаштовані до будинку дитини, здійснюється Центром спільно з іншими суб’єктами соціальної роботи з метою повернення дітей у сімейне оточення. Відповідні сім’ї перебувають під соціальним супроводом. З батьками сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, проводиться інформаційна та профілактична робота на підтримку їх вихованого потенціалу.

Одним із результатів такої спільної роботи стало повернення із Сумського обласного спеціалізованого будинку дитини у лютому 2015 року малюка у одну із сімей Сумського району. За час перебування дитини у державному закладі, протягом п’яти місяців, батьки створили у помешканні умови, придатні для проживання дитини, облаштували окреме місце для немовляти, придбали дитяче ліжко, одяг, іграшки.

Жінка, реєструючи дитину, мала статус одинокої матері. У ході роботи з сім’єю соціальному працівнику вдалося переконати чоловіка у перевазі мати дитині і батька, і матір. Результатом цього стало визнання чоловіком батьківства. Батьки зобов’язалися належним чином здійснювати догляд за дитиною, у повному обсязі виконувати  свої батьківські обов’язки.  Молоді батьки прислухалися до слушних порад суб’єктів соціальної роботи, виконують їх рекомендації, завдяки чому і отримали позитивний результат.

Усвідомлення батьками своєї відповідальності за життя, здоров’я та розвиток дитини є вагомим кроком у формуванні їх належного ставлення до своїх обов’язків.

Категорія: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 730 | Додав: VV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]