Четвер, 2024-04-18, 12:55 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Березень » 20 » Подолання злочинності серед неповнолітніх
3:17 PM
Подолання злочинності серед неповнолітніх

Проблема злочинності в усі часи є вкрай актуальною. Проте сьогоднішній стан суспільства й моралі свідчить про те, що злочинний спосіб життя шляхом збагачення власних статків стає нормою для певної частини населення, а для декого – «самоствердженням». Найгірше в цій ситуації те, що «обличчя злочинності» з кожним роком молодшає. Серед основних причин, які сприяють зростанню дитячої та молодіжної злочинності треба виділити низку негативних соціальних явищ – відсутність власного житла, майна, достатньої освіти, професії, досвіду спілкування, брак соціальних зв’язків, відсутність життєвого досвіду.

Сьогодні на обліку Сумського міського центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді перебуває 204 засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі. Серед них є чотирнадцять засуджених неповнолітніх, в основному це діти від 16 до 18 років. За їхніми плечима вже є звільнення, відбування покарання у вигляді позбавлення (обмеження) волі з випробувальним іспитовим строком; виправні роботи; громадські роботи. Переважна більшість наших підопічних скоїли злочини, пов’язані з крадіжками.

Із тих даних, які ми маємо на кожну засуджену особу, можна зробити висновок, що значна їх частина живе й набуває життєвий досвід, навички та вміння в умовах злиденності, відсутності елементарних умов для життя. Часто вони проживають в неповних сім’ях, де батьки розлучені, не працюють, і не тому, що не хочуть, а тому, що не можуть знайти роботу; пиячать, але не через «достаток» або «надлишок», а від того, що не можуть улаштувати власне життя, тим більше дати майбутнє своїм дітям.

Щоб вирішити питання зменшення ризику випадків скоєння неповнолітніми засудженими повторних злочинів, аби вони не опинилися за гратами, працівниками Сумського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводяться круглі столи і зустрічі з працівниками кримінально-виконавчої інспекції та кримінальної міліції у справах дітей, з якими спільно здійснюють інспектування таких сімей та контроль за поведінкою неповнолітніх засуджених. З неповнолітніми, які схильні до протиправної поведінки, проводяться індивідуально-профілактичні бесіди, відстежується вплив найближчого соціального оточення на їхню поведінку. Крім того, ми намагаємося залучити їх до участі у проведенні просвітницьких заходів: екскурсії до музеїв, прослуховування лекцій щодо необхідності здорового способу життя, перегляду кінофільмів, які б формували у цих підлітків почуття власної гідності.

Організовуючи роботу з неповнолітніми, працівники Сумського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді намагаються довести останнім, що вони такі ж члени суспільства, як й інші, а їх колишні вчинки не повинні стати на заваді в подальшому житті.

Категорія: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 695 | Додав: VV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]