П`ятниця, 2024-03-29, 6:59 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Січень » 25 » Підсумки піврічного шляху діяльності фахівців із соціальної роботи
3:59 PM
Підсумки піврічного шляху діяльності фахівців із соціальної роботи

У липні 2012 року, в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України, до соціальних служб Сумщини приєдналося 306 профільних фахівців із соціальної роботи, завдяки чому в області було виявлено понад шість тисяч сімей у складних життєвих обставинах, соціальним супроводом охоплено 1789 сімей, які належать до категорії тих, які опинилися  у складних життєвих обставинах.

Кризова ситуація може виникнути в будь-якій сім’ї з різних причин, тож соціальні служби повинні оперативно реагувати та допомагати сумчанам долати проблеми, що виникли. Фахівцями із соціальної роботи вже пройдено піврічний шлях подолання проблем  сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах, багатодітних, опікунських сімей та інших категорій отримувачів послуг.

Міська та сільська громада – це дільниця соціального обслуговування фахівців, які спілкуються із людьми, надають необхідні консультації, сприяють вирішенню різноманітних соціальних питань. Вкрай важливо помітити кризу на ранньому етапі її  прояву в сім’ї. Особливу увагу фахівці звертають на факти домашнього насильства чи  загрози його вчинення, а також на сім’ї, де існує ризик вилучення  дитини до закладу інтернатного типу. Кожна людина, незалежно від місця проживання, віку, статі, політичних та релігійних вподобань, має можливість на місці скористатися послугами фахівця щодо можливості вирішення хвилюючих її проблем.

Тож, підвівши підсумки такої діяльності та враховуючи всі позитивні зміни  в сім’ях, що перебували під соціальним супроводом, фахівці і в 2013 році не зупинятимуться на досягненому, бо попереду ще колосальний обсяг роботи.

Основною метою діяльності центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – центрів СССДМ) є сприяння у задоволенні потреб сімей, дітей та молоді, які опинилися у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги. Складні життєві обставини – це обставини, спричинені інвалідністю, віком, станом здоров'я, соціальним становищем, життєвими звичками і способом життя, внаслідок яких особа частково або повністю втратила здатність самостійно піклуватися про особисте чи сімейне життя та брати участь у суспільному житті.

Практика доводить, що одним із факторів сімейного неблагополуччя дуже часто виступають матеріальні труднощі, тому центри СССДМ повсякчас працюють над пошуком ресурсів, спрямованих на підтримку таких сімей.  У минулому році, за сприяння фахівців із соціальної роботи, послуги соціально-економічного характеру отримали 373 сім’ї, що перебували під соціальним супроводом. У період новорічно-різдвяних свят таким сім’ям додатково була надана адресна допомога у вигляді продуктових наборів, одягу, взуття, іграшок та канцтоварів (на фото).

Дієвими партнерами центрів СССДМ  у наданні допомоги сім'ям, які перебувають у складних життєвих обставинах, завжди були різні державні структури, громадські організації, а також інші меценати та спонсори.

Штати працівників міських та районних центрів соціальних служб значно збільшено, тож основним завданням Сумського обласного центру СССДМ у 2013 році стане організація супервізійної роботи, з метою удосконалення практичної діяльності нових фахівців, надання їм методичної допомоги.

Категорія: Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 678 | Додав: Ros | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]