Вівторок, 2024-03-19, 5:14 AM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Лютий » 12 » Підготовка випускників до самостійного життя
3:17 PM
Підготовка випускників до самостійного життя

Людина від народження має права й обов’язки, які дозволяють адаптуватися до суспільного життя, долати певні труднощі, змінювати усталений стиль життя, соціалізуватися. Процес адаптації відбувається в кожного по-різному. Добре, коли цей процес відбувається в сімейному оточенні, в атмосфері любові й тепла.

Однак не можна забувати, що існує найбільш уразлива й незахищена категорія дітей, зокрема діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, та особи з їх числа, опіку над якими здійснює держава. Підготовка випускників інтернатних закладів до самостійного життя являє собою розвиток знань, умінь і навичок, необхідних для їх успішної адаптації в суспільстві.

З цією метою провідним спеціалістом та фахівцем із соціальної роботи Лебединського районного центру проведено заняття тренінгового курсу Програми центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді із соціальної адаптації дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з числа учнів старших та випускних класів Штепівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат.

Для випускників школи проведено заняття за Модулем 1 на тему «Успішне спілкування», з метою надати можливість усвідомити важливість значення спілкування в житті людини, дізнатися про умови ефективного спілкування, необхідні для правильної побудови стосунків у самостійному житті.

Категорія: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 966 | Додав: VV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]