Субота, 2024-04-20, 2:01 AM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Квітень » 29 » Обираємо щасливе майбутнє
9:55 AM
Обираємо щасливе майбутнє
В рамках тижня правових знань та з метою підтримки дітей-сиріт Шосткинським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді 21 квітня 2011 року було проведено круглий стіл для випускників із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування професійно-технічних навчальних закладів та загальноосвітніх шкіл міста на базі Центру медико-соціальної допомоги дітям та молоді «Клініка, дружня до молоді».
До круглого столу були залучені спеціалісти міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служби у справах дітей, управління освіти, Центру медико-соціальної допомоги дітям та молоді «Клініка, дружня до молоді», міськрайцентру зайнятості.
Спеціалісти порушували питання соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування щодо працевлаштування, забезпечення житлом, отримання соціальної допомоги, а також їх соціальної адаптації та підготовки до самостійного життя. Підіймалися питання захисту прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які будуть вступати до вищих навчальних закладів у 2011 році а також ті, що продовжать навчання у професійно-технічних навчальних закладах та отримають подальшу освіту.
Спеціаліст «Клініки, дружньої до молоді», лікар-нарколог торкнувся найдорожчого для людини, тобто теми «здоров’я». Статистика говорить, що 90 % підлітків та молоді мають проблеми зі здоров’ям, 20 % з них мають по 2 і більше хронічних захворювань. Кожен п’ятий підліток у віці 15-18 років знайомий з наркотиками та іншим негативом.
Для детальнішого вивчення кругозору випускників-сиріт було проведено анонімне анкетування «Якої я думки про себе».
Зустріч з дітьми-сиротами та дітьми позбавленими батьківського піклування завершилась екскурсією до Центру медико-соціальної допомоги дітям та молоді «Клініка, дружня до молоді», під час якої діти-сироти мали змогу отримати відповіді на хвилюючи питання стосовно статевих відносин, профілактики негативних звичок та ведення здорового способу життя.
Роблячи крок в майбутнє випускники повинні навчитися обирати справжніх друзів, вміти планувати свій бюджет, вести здоровий спосіб життя, а головне «учитись жити по закону і совісті», адже це справжній шлях до успіху.
Категорія: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 565 | Додав: VV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]