П`ятниця, 2024-03-29, 11:58 AM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді

«Впроваджуємо соціальні ініціативи Президента!» Під таким гаслом Сумський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно із службою у справах дітей облдержадміністрації провів 18 квітня 2012 р. у м. Білопілля черговий навчальний семінар для голів сільських та селищних рад.

Під час семінару розглядалися різноманітні аспекти взаємодії органів місцевої влади із центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, службами у справах дітей, практичні питання щодо виявлення, обліку та соціального супроводу сімей та осіб, які опинилися у складних життєвих обставинах, шляхи розвитку та підтримки сімейних форм виховання. Учасникам семінару було роздано інформаційно-методичні матеріали, які містять важливі питання діяльності органів виконавчої влади та мають практичне значення.

За словами директора центру Тетяни Шевченко зусилля місцевих органів влади мають бути спрямовані на влаштування якомога більшої кількості дітей у сімейні форми виховання, у тому числі у прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу. Влада на місцях повинна забезпечувати раннє виявлення, облік та соціальний супровід сімей, які ... Читати далі »

Категория: Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Просмотров: 618 | Добавил: Ros | Дата: 2012-04-19 | Комментарии (0)

10 квітня 2012 року у рамках благодійної акції «Добрі справи до Великодня» відбулася святкова програма для дітей, які перебувають на лікуванні в Сумській обласній дитячій клінічній лікарні. Концерт підготували студенти Сумського вищого училища мистецтв і кільтури ім. Д.С.Бортнянського. Наприкінці свята волонтери Сумського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді усім дітям роздали Великодні подарунки – солодкі паски, придбані на кошти, зібрані від проведення благодійного концерту «З любов’ю до дитини».

Як зазначила директор Сумського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Т.Ю.Шевченко, подібні заходи виховують у молоді, зокрема у наших волонтерів, такі риси характеру, як милосердя і любов до ближнього. Студенство не на словах, а на практиці має змогу творити добрі справи, даруючи дітям свято, позитивні емоції, які допоможуть їм перебороти хворобу.

Напередодні світлого свята Пасхи Сумський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді разом із волонтерами проводить благодійну акцію «Добрі справи до Великодня», мета якої - підтримати дітей, що перебувають на лікуванні в Сумській обласній дитячій клінічній лікарні, принести їм святковий настрій разом із солодкими подарунками.

У рамках акції на базі ДВНЗ «Українська академія банківської справи Національного банку України» відбувся благодійний концерт «З любов’ю до дитини». Його учасниками стали студенти ДВНЗ «Українська академія банківської справи Національного банку України», Сумського державного університету, Сумського державного педагогічного університету ім. А.С.Макаренка, Сумського вищого училища мистецтв і культури ім. Д.С.Бортнянського, Сумського медичного коледжу, а також клуб авторської пісні «Булат». Спонсором заходу виступила рекламно-аутсорингова компанія «Фавористайл».

На кошти, зібрані від проведення благодійного концерту «З любов’ю до дитини», будуть придбані солодкі подарунки та вручені пацієнтам Сумської обласної дитячої клінічної лікарні разом із Великодніми вітаннями. ... Читати далі »

Одним із важливих завдань дорослого покоління є виховання фізично і морально здорової зміни. Тому формуванню здорового способу життя у дітей приділяється значна увага з боку суспільства.

Так, напередодні Всесвітнього дня здоров’я волонтери Сумського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відвідали Сумську обласну дитячу клінічну лікарню із казкою «Подорож по країні Здоров’я». Казкові герої грали з дітьми в ігри, загадували загадки, говорили про здоровий спосіб життя.

Наприкінці заходу усі учасники побажали один одному завжди бути здоровими.

Центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, (далі - ЦСССДМ), здійснюють виявлення, облік та соціальний супровід сімей з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах. Лише протягом минулого 2011 року в області було виявлено 887 таких сімей. Соціальним супроводом ЦСССДМ охоплено 394 сім’ї зазначеної категорії. Особливої уваги потребують багатодітні сім’ї, які з тих чи інших причин, потрапили у складну життєву ситуацію і не в змозі самотужки її подолати. Саме таким жінкам потрвбна стороння допомога, соціальна підтримка.

Напередодні Міжнародного жіночого дня 8 березня, Сумський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, надав соціальну підтримку таким сім’ям, провівши у м. Суми та на базі Сумського й Білопільського районів благодійну акцію «Робити добро – приємно!». Статистика області свідчить, що 89 % працівників центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Сумщини – це жінки. Не випадково, у проведенні акції «Робити добро – приємно!» партнером обласного центру СССДМ став відомий у Сумах жіночий фітнес-клуб «Фіт Кервс», адже жінки завжди підтримують жінок.

У результаті такої спів ... Читати далі »


Шановні відвідувачі сайту!

На вашу допомогу чекає Денисенко Анастасія. ЇЇ діагноз – рак головного мозку. У свої 18 років дівчина перенесла хірургічну операцію, курс хіміотерапії, а сьогодні потребує проходження реабілітації. Вартість путівки у реабілітаційному центрі складає 37 тисяч гривень.

До всіх небайдужих людей звертається мама Анастасії – Денисенко Вікторія Олексіївна:

«Обращаемся ко всем неравнодушным людям за помощью. Моя дочь, Денисенко Анастасия, два года борется со страшной болезнью - рак головного мозга. Много испытаний выпало на её ещё совсем юную душу. Сначала была операция по удалению опухоли в г. Москва. Врачи не давали никаких гарантий, но всё прошло гладко, хотя опухоль удалить не получилось. Затем было облучение всего головного и спинного мозга, так как пошли метастазы. Тогда нам всем казалось, что это самые страшные события в нашей жизни, но впереди Настю ожидали ещё покруче испытания - химиотерапия.

... Читати далі »


15 лютого у календарі позначений як Всесвітній день онкохворих дітей. Напередодні цієї дати, 14 лютого 2012 року, Сумський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, громадська організація «Батьки онкохворих дітей-інвалідів» відвідали гематологічне відділення обласної дитячої клінічної лікарні. Директор Сумського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Т.Ю.Шевченко зазначила, що мета візиту - подарувати дітям хвилини радості, наповнити їхнє життя яскравими кольорами та вселити надію батькам на допомогу небайдужих людей. Акція до Дня Святого Валентина у гематологічному відділенні розпочалася приємним сюрпризом для дітей - громадська організація «Батьки онкохворих дітей-інвалідів» прикрасила коридори лікарні червоними повітряними кульками у формі сердець. А волонтери Сумського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді - студенти СНАУ протягнули свою руку допомоги у вигляді стенду із паперовими долонями, який виготовили під час благодійної акції «Подаруй життя».
... Читати далі »

Глава облгосадминистрации Юрий ЧМЫРЬ возьмет под личный контроль создание на Сумщине детских домов семейного типа.

Это отмечалось по итогу видеоконференцсовещания «Задача органов исполнительной власти и органов местного самоуправления по обеспечению реализации прав и интересов детей, соблюдения законодательства по правам ребенка в области».

«Сегодня Сумщина демонстрирует устойчивую динамику развития в различных сферах, а усиление работы по поддержке детей, многодетных семей позволит вывести регион в тройку лидеров в государстве», - цитирует губернатора пресс-служба ОГА.

«Анализируя подходы областной власти, у меня не возникает сомнений, что права ребенка на Сумщине будут соблюдены, а область займет лидирующие позиции в государстве по этим показателям», - в свою очередь подчеркнул Уполномоченный Президента Украины по правам ребенка Юрий ПАВЛЕНКО.

«Усі Закони та Постанови Уряду розроблялися спільно з прийомними батьками. Адже для держави важливо, аби ви впевнено дивилися в майбутнє, відчували себе потрібними і соціально захищеними»
На цьому наголосив Юрій Павленко, звертаючись до прийомних батьків та батьків-вихователів Сумщини.
Зустріч відбулась у форматі діалогу та обговорення актуальних питань щодо соціального захисту й підтримки прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу.
Юрій Павленко наголосив, що питання розвитку сімейних форм виховання, зокрема створення дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей, а також їх подальша підтримка є пріоритетним напрямком в державі та перебуває під особливою увагою Президента України.
«Завдяки підтримці з боку держави та обласної влади наша сім’я змогла створити гідні умови для всебічного розвитку дітей», – зазначила мати-вихователька 10-и сиріт Людмила ГЕРАСИМЧУК.
За результатами зустрічі го ... Читати далі »

« 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 »