П`ятниця, 2024-04-19, 10:35 AM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Квітень » 16 » Не все те золото, що блищить
4:40 PM
Не все те золото, що блищить

У сучасному світі торгівля людьми є одним з найбільш брутальних та масових порушень прав і свобод людини. Уперше ця тема була піднята правозахисниками на початку ХХ століття, але, нажаль, актуальною залишається і в наш час.

На виконання розпорядження голови Сумської ОДА «Про затвердження заходів щодо виконання в області державної цільової соціальної програми протидії торгівлі людьми на період до 2015 року» фахівцями із соціальної роботи Сумського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді із учнями старших класів Степанівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 було проведено бесіду на тему: «Торгівля людьми – це злочин».

Учні познайомилися з історією виникнення і самим визначенням поняття «торгівля людьми», переглянули фільм та висловили свої думки щодо тематики зустрічі. Метою заходу було підвищення рівня обізнаності молоді щодо сучасних проявів торгівлі людьми, засобів та методів, що використовуються торгівцями людьми.

Жертвою такого ганебного явища може стати будь-яка особа, незалежно від статі і віку. Метою торгівлі жінками може бути насильницький шлюб, примусова праця, використання у домашньому господарстві, промисловому чи сільськогосподарському секторах, народження дитини примусово чи за замовленням, використання в сексуальному бізнесі. Чоловіків переважно використовують на будівництві, у промисловості, сільському господарстві, дітей – у жебрацтві, осіб будь-якої статі і віку – для вилучення і трансплантації органів.

Причиною таких негативних випадків є погана обізнаність громадян щодо можливостей працевлаштування та перебування за кордон, а також про наслідки нелегального працевлаштування за кордоном.

Сподіваємося, що захід був проведений недаремно і допоможе у виборі правильного рішення нашому майбутньому поколінню.

Категорія: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 1198 | Додав: VV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]