Середа, 2024-04-24, 5:48 AM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Квітень » 25 » Навчально-практичний семінар «Професійне вигорання та його попередження»
9:46 AM
Навчально-практичний семінар «Професійне вигорання та його попередження»

Термін «професійне вигорання» активно увійшов у наше життя. Сьогодні він використовується не лише у вузькому колі фахівців. Ця тема актуальна для кожного фахівця соціальної роботи, для кожного державного службовця, як працівника сфери «людина-людина», для працівника пенітенціарної системи, для кожного керівника, який турбується про кадровий потенціал своєї установи та стабільність її роботи.

19 квітня 2012 року у приміщенні Сумської районної державної адміністрації Сумським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було організовано проведення навчально-практичного семінару «Професійне вигорання та його попередження» для працівників центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді і персоналу кримінально-виконавчої інспекції.

Специфіка роботи людей даних професій полягає у тому, що у них присутня велика кількість ситуацій з високою емоційною насиченістю і необхідністю міжособистісного спілкування. Це вимагає від фахівців значного внеску до встановлення довірливих відносин і уміння управляти емоційною напруженістю ділового спілкування.

На семінарі були присутні спеціалісти Сумського районного та Сумського міського центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, працівники 20 кримінально-виконавчих інспекцій Сумської області, представники управління Державної пенітенціарної служби України у Сумській області.

Навчально-практичне заняття з присутніми провела докторант кафедри психології національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова Улунова Ганна Євгеніївна. Психолог зауважила, що повністю виключити з роботи спеціалістів даної сфери професійний стрес і професійне вигорання в сучасних умовах неможливо, але цілком можливо зменшити їх руйнівний вплив.

Кожен із учасників заняття, скориставшись експрес-методикою, продіагностував себе на наявність синдрому емоційного вигорання, ознайомився з основними симптомами і стадіями цього «захворювання» та дієвими методами профілактики професійного вигорання.

Знання, отримані під час семінару, допоможуть спеціалістам зробити рішучі кроки у напрямку попередження професійного вигорання у власному житті та в діяльності установ, у яких вони працюють.

Категорія: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 615 | Додав: Ros | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]