Четвер, 2024-04-25, 8:31 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Березень » 5 » Насильство – зло, що не має права на існування
3:27 PM
Насильство – зло, що не має права на існування

Сім’я повинна бути безпечною територією, де можна почувати себе комфортно і затишно, де панує любов і злагода, де можна знайти захист від небезпек навколишнього світу. Але життя доводить, що реальна ситуація в сім’ї може бути дуже далекою від цієї ідилічної картини. Сім’я може бути і місцем, де розігруються невидимі, а іноді й видимі для оточуючих людські трагедії, місцем, де панує найжорстокіше насильство.

25.02.2015 року Роменський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, спільно з Роменським підрозділом Конотопського МВ КВІ, старшим інспектором по роботі з населенням та громадськими формуваннями сектору ДІМ, організували та провели інформаційно-просвітницький захід для учнівської молоді на тему: «Насильство зло, що не має права на існування» з учнями 8-11 класів на базі Анастасівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів в рамках роботи спеціалізованого формування «Мобільно консультативного пункту соціальної роботи у сільській місцевості». Цей захід проводився з метою попередження насильства в сім’ї та учнівському середовищі.

Провідний спеціаліст Роменського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Губська Л.І., зазначила, що проблема насильства в родині є досить гострою для України, як і для багатьох інших країн світу. Вона особливо небезпечна тим, що від насилля, в першу чергу, страждають діти. Страждають не лише від насильства стосовно себе, але й, спостерігаючи за насильством над іншими членами сім’ї. У майбутньому цей негативний досвід вони переносять у власне життя. Тому дітям було докладно роз’яснено про види насильства, наголошено, що будь-яке насильство є порушенням прав людини і несе за собою кримінальну, адміністративну чи цивільно-правову відповідальність.

Представником кримінально-виконавчої інспекції Приходько О.М., було наголошено на тому, що не варто мовчати, боятись, якщо проти них здійснено будь-які види насильства. Кожен громадянин України має право на захист гідності та честі.

Також старший інспектор по роботі громадськими формуваннями Гладка О.М., проінформувала учнів про органи та установи, до яких потрібно звертатись за допомогою в разі вчинення насильства одного члена сім’ї стосовно іншого.

В кінці заходу було проведено анкетування та розповсюджено буклети з даної тематики.

Категорія: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 573 | Додав: VV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]