Четвер, 2024-04-25, 7:57 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Листопад » 15 » На Охтирщині провели фестивалі «Звичайне диво» та «Повір у себе, і в тебе повірять інші»
6:17 PM
На Охтирщині провели фестивалі «Звичайне диво» та «Повір у себе, і в тебе повірять інші»

Усі перемоги починаються з перемоги над собою, усі випробування життя вимагають зосередження сил, знань і вмінь, підготовки і бажання.

9 листопада Охтирською районною державною адміністрацією проведено районні фестивалі «Звичайне диво» та «Повір у себе, і в тебе повірять інші». Відкриваючи фестиваль, заступник голови Охтирської районної державної адміністрації Коритник Є.П. відзначила, що історія проведення районних фестивалів бере початок з 2006 року, оголошеному Президентом України Роком захисту прав дітей. Щороку фестивалі збирають довкола себе дітей з функціональними обмеженнями, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які виховуються у багатодітних, малозабезпечених сім’ях, закоханих у творчість, а також небайдужих до людських проблем жителів Охтирщини.

Результатом успішного проведення такого заходу стала тісна співпраця відділів у справах молоді та спорту, освіти, служби у справах дітей Охтирської районної державної адміністрації та районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Тема взаємодопомоги і любові до ближнього стала тією червоною ниткою, на яку нанизалися усі складові спільного фестивалю, кількість учасників якого постійно зростає. Цього року учасниками фестивалю у номінаціях «Художня самодіяльність», «Декоративно-прикладне мистецтво стали 60 дітей з Чупахівка, Малої Павлівки, Сонячного, Лантратівки, Хухри, Олешні, Довжика, Високого, Рибальського, Комишів, Чернеччини».

Роботу по розвитку творчих здібностей дітей, їх адаптації у новому соціальному мікрокліматі здійснюють з особливим теплом соціальні працівники та практичні психологи загальноосвітніх навчальних закладів району, які працюють над репертуаром, вчать дітей сценічній культурі, оволодінню художньо-творчими вміннями, вірити у себе. Багато дітей щороку стають переможцями як районних так і обласних фестивалів.

Невід’ємною складовою заходів, які проводяться у рамках фестивалю, є проведення тренінгових занять « Я+ Я = інші», спрямованих на формування успішної особистості, адекватної оцінки, самоповаги, відповідальної поведінки, навичок спілкування, які провели для дітей практичні психологи Олешнянського, Комишанського, Чупахівського освітніх округів Пузина А.Г., Шелест Т.В., Калнагуз Л.М., Кондратюк Ю.М. Працюючи з дітьми на місцях, керівники навчають дітей не боятися невідомого, дають їм ключ до такого потужного життєдайного джерела наснаги, енергії, позитивних переживань, яким є мистецтво.

Фестиваль відбувся за підтримки Охтирської районної державної адміністрації, голови Сумського обласного благодійного фонду «Благовіст» Григорія Петровича Дашутіна та депутата Сумської обласної ради Олександра Миколайовича Єрмака.

Категорія: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 490 | Додав: Ros | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]