П`ятниця, 2024-04-19, 5:05 AM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Січень » 14 » Ми – проти насильства!
10:24 PM
Ми – проти насильства!

В рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» Конотопським міським центром соціальних служб для сімї, дітей та молоді з 25 листопада по 10 грудня в ДПТНЗ «Конотопське ВПУ», індустріально-педагогічному та політехнічному технікумах КІСумДУ, ЗОШ №5, №10, №13, №3, №9, міській гімназії, Підлипненській ЗОШ та центрі зайнятості проведено відеолекторії «Невидимі для серця рани», «Не бийте дітей!», «Обережно, пастка!», інтерактивні інтерв’ю за методикою незакінчених речень, години спілкування «Міфи та факти про насилля», «Сім’я – простір без насильства», «Чи можна бити дітей?», «Торгівля людьми. Як протидіяти?», «Як себе поводити, коли порушують твої права?», «ВІЛ не передається через дружбу», тестування «Сімейна ситуація очима дітей», анкетування «Життєві цінності очима старшокласників та студентів».

Дати проведення акції є символічними, поєднуючи заходи проти насильства, торгівлі людьми, толерантного відношення, гендерної рівності та захисту прав людини. Дослідження свідчать, що останнім часом значно збільшилася кількість дітей з підвищеною тривожністю. Однією з основних причин такої негативної динаміки є жорстоке поводження з дітьми. Дитинство – це пора становлення особистості. І саме у цей період дитина потребує найбільшої уваги і захисту.

До проведення заходів залучено представників правоохоронних органів, які навели реальні приклади випадків насильства в регіоні. Хоча статистика звернень не відображає реальний стан справ, особливо щодо дітей, тому що найчастіше факти замовчуються. А тим часом дитина, відчуваючи гнів проти того, що з нею відбувається, стає агресивною щодо слабших – дітей чи тварин. Для дітей, що переживають фізичне насильство, характерні нав'язливі думки, що з’являються ніби нізвідки, тому їм важко зосередиться на грі або на занятті, вони неуважні, уникають спілкування, відстають у розвитку.

Статистика переважаючих форм жорстокого поводження з дітьми: образи, побиття, приниження, використання образливих прізвиськ, позбавлення їжі та грошей. Нам навіть важко припустити, як часто ми самі демонструємо насильство або стаємо його жертвами. Виявляється, насильство це:

- погрожування нанесення собі або іншому тілесних пошкоджень;

- невиразні погрози типу «Ти у мене дограєшся»;

- погрози піти, забрати дітей, не давати грошей, ламання та знищування особистих речей, використання лайливих слів;

- принижування, ображання, постійне підкреслювання недоліків;

- контролювання, обмежування у спілкуванні, стеження, ігнорування;

- відсутність в сім’ї доброзичливої атмосфери (психологічне насилля);

- втягнення дитини у з'ясування стосунків між батьками і використання з метою шантажу.

Не важко помітити, що все це не рідкість у наших сім’ях. Для дорослої аудиторії проникливо звучав вірш Едуарда Асадова у  відеоролику « Не бийте дітей»:

У дитячій душі все кришталево-тонке,

Зруйнуєш – ніколи вже не збереш.

І день, коли ви побили дитину,

Нехай стане найганебнішим вашим днем!

На заняттях для учнівської аудиторії пояснено, що не слід замовчувати про насилля, потрібно знайти людей, з якими можна поділитись, адже замовчувати або змиритися з насиллям, означає породити нове, інше. В ході занять з присутніми проведено інтерактивне інтерв’ю «Я проти насильства тому, що…»

Проведені в рамках акції заходи, мали на меті привернути увагу, і дорослих, і дітей до найбільших життєвих цінностей, щоб людина не замкнулася в собі, не перестала себе поважати, цінувати та щоб могла уникнути критичної ситуації.

Учасники заходів отримали інформаційні матеріали «Пам’ятки для учнів» та «Пам’ятки для батьків», «Уникайте пастки», «У чергу за життям», «Правові документи, які тебе захищають», «У яких випадках і до кого потрібно звертатись».

Категорія: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 1223 | Додав: VV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]