Вівторок, 2024-04-23, 11:57 AM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Квітень » 22 » Людина – творець власної долі
4:36 PM
Людина – творець власної долі

Підлітковий вік – це час становлення характеру. Саме у цей період вплив середовища, найближчого оточення виявляється з величезною силою. У цей час позначаються внутрішні труднощі перехідного віку, невизначеність соціального стану підлітків, протиріччя, зумовлені перебудовою механізмів соціального контролю. Нерідко емоційний розвиток дітей буває порушеним, а їхня поведінка асоціальною.

На жаль, у наш час збільшується динаміка скоєння правопорушень неповнолітніми. Підлітки, для того, щоб відчувати себе дорослими, починають зловживати алкогольними напоями. Статистика свідчить, що більшість правопорушень скоєні дітьми у стані алкогольного сп’яніння. Дехто з підлітків не задумуються над тим, що за будь-які правопорушення існує відповідальність та покарання.

На виконання заходів «Комплексної програми профілактики правопорушень та боротьби зі злочинністю на території Сумського району на 2012-2015 роки» фахівцем із соціальної роботи Сумського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді 15 квітня 2014 року для учнів старших класів Підліснівської ЗОШ І-ІІІ ступенів було прочитано лекцію на тему: «Профілактика правопорушень серед неповнолітніх. Відповідальність за скоєння правопорушень». У ході лекції були розкриті питання про види правопорушень та  відповідальність неповнолітніх за їх вчинення. Роздано пам’ятки з відповідної тематики.

Попередження і подолання труднощів у вихованні підлітків залежить від правильності й повноти визначення факторів, що породжують і спричиняють девіацію. Треба змалку дитині прививати, що вона особистість, суб'єкт життя, що здійснює свою власну життєдіяльність. Що людина не просто проживає своє життя, вона його створює, свідомо будує. Задача батьків, психологів, соціальних педагогів відкрити перед дитиною обрій активного життя, запобігти зосередженню на своїх проблемах, вивести на шляхи творчої активності.

Категорія: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 1138 | Додав: VV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]