Четвер, 2024-04-25, 10:12 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Квітень » 30 » Кожний заслуговує на другий шанс
10:59 AM
Кожний заслуговує на другий шанс

Однією із категорій обслуговування центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді є особи, звільнені з місць позбавлення волі. Така історія згадується і в нашій практиці.

Під час виходу на територію обслуговування фахівцем із соціальної роботи  було виявлено особу, яка нещодавно звільнилася з місць позбавлення волі.

У результаті здійснення соціального інспектування встановлено, що хлопець проживав один, його мати переїхала до іншого міста, брат живе окремо зі своєю родиною. Під час роботи в колонії хлопець втратив декілька фаланг пальців на руці. Перед ним виникло чимало різних проблем, які він повинен був вирішувати самостійно.

Фахівцем із соціальної роботи було запропоновано допомогу, але Роман відмовився, оскільки мав сумнів щодо можливості реальної допомоги у вирішенні питань, що існували на той момент. Минуло декілька днів, пролунав телефонний дзвінок. Хлопець звернувся до працівника центру соціальних служб і сам попросив допомоги. З його слів, він, обдумавши всі проблеми, вирішив, що самому буде дуже складно, тому погодився прийняти допомогу фахівця.

З’ясувавши всі обставини, визначивши всі проблеми, що потребують їх вирішення, фахівцем із соціальної роботи разом з Романом було складено план дій, під час яких заплановано здійснити наступне: сприяння в оформленні  інвалідність, сприяння в оформленні  соціальної допомоги працевлаштування, та допомогти  реструктуризувати  борги за житло-комунальні послуги.

Весь час протягом соціального супроводу фахівець був поруч з Романом, надавав консультації, проводив соціально-педагогічні бесіди, надавав психологічну підтримку

На даний час у Романа відбулися зміни. Він оформив групу інвалідності, отримує соціальну допомогу по інвалідності. Роман має бажання продовжити навчання. Триває робота по реструктуризації боргів. Хлопець хапається за будь-яку можливість, щоб змінити своє життя на краще.

Кожна людина здатна змінитись і кожен має право на свій другий шанс – шанс на щастя.

Категорія: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 423 | Додав: VV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]