Середа, 2024-04-24, 7:39 AM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Січень » 12 » Геть насильство над дітьми!
10:39 PM
Геть насильство над дітьми!

За визначенням Закону України «Про попередження насильства в сім’ї» насильство в сім’ї – це будь які умисні дії фізичного, сексуального, психологічного чи економічного спрямування одного члена сім’ї по відношенню до іншого члена сім’ї, якщо ці дії порушують конституційні права і свободи члена сім’ї як людини та громадянина і наносять йому моральну шкоду, шкоду його фізичному чи психічному здоров’ю.

Люди часто не усвідомлюють, що насильство – це не тільки побиття, а й постійне приниження, образи, лайки. Нерідко скривджені вважають, що така їхня доля – зазнавати насильства, і вони мусять це терпіти. Таку позицію займати не варто, бо зазвичай кривдники не відразу вдаються до фізичних засобів впливу на жертву, однак, не зіткнувшись із опором, натомість відчувши вседозволеність, переходять від словесної критики до фізичного насильства.

Ніхто, ніколи і ні за яких обставин не має стати жертвою домашнього насильства, бо насильство – злочин. Найбільш гостро проблема насильства в сім’ї постає серед неповнолітніх громадян. Це пов’язано здебільшого з вразливістю та необізнаністю дітей. Вразливість дітей до насильства пояснюється їх фізичною, психічною та соціальною незрілістю, а також залежним (підлеглим) становищем по відношенню до дорослих, незалежно від того, чи є це батьки, опікуни, вихователі, вчителі.

Саме тому на базі Білопільської ЗОШ-інтернат ім. А.С.Макаренка для дітей старших класів Білопільським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, разом з інспектором міліції, начальником кримінальної міліції в справах дітей та службою у справах дітей було проведено захід «Геть насильство над дітьми». Ця тема актуальна тому, що серед молоді, дуже часто виникають сутички на підставі застосування насильства над іншими. Діти мали можливість з’ясувати суть поняття насильства, які види домашнього насильства існують, які заходи вживають працівники міліції, щодо осіб, які вчинили насильство в родині або погрожуючі його вчинити. Були надані рекомендації, щодо запобігання насилля. Розвивали знання про відповідальність своїх дій у житті. Збагачували словниковий запас. Виховували почуття відповідальності за свої дії, відстоювати свої права, свою гідність, доброзичливого відношення до оточуючих.

По закінченню заходу, усім присутнім було роздано буклети на тему: «Знай свої права», «Здоровий спосіб життя», «Геть насильство над дітьми», «Попередження насильства в сім’ї», «Як не стати об’єктом зазіхань» та зроблено спільне фото на згадку про цікаву та повчальну спільну зустріч.

Категорія: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 643 | Додав: VV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]