П`ятниця, 2024-04-19, 6:42 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Січень » 12 » Духовно-просвітницька робота з неповнолітніми, засудженими до покарань, не пов’язаних із позбавленням волі
10:08 PM
Духовно-просвітницька робота з неповнолітніми, засудженими до покарань, не пов’язаних із позбавленням волі

В наш час надзвичайно гострою є проблема зростання правопорушень серед осіб молодіжного віку. Вчинювані ними злочини свідчать про низький рівень сприйняття вищих духовних цінностей. Це є проявом низької культури. Усе це вимагає підняття неповнолітніх до вищих проявів людського духу – сприйняття й розуміння краси, справжніх цінностей життя.

Так, днями з метою підвищення рівня культурних та духовних цінностей важких підлітків, засуджених до покарань, не пов'язаних із позбавленням волі спеціалісти Роменського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно із працівниками кримінально-виконавчої інспекції Роменського району із залученням представника Православної церкви (в особі ієромонаха Онисима (Футимського) організували та провели духовно-просвітницький захід.

Неповнолітні правопорушники відвідали капличку при Комунальному закладі Першої обласної спеціалізованої лікарні, де ієромонах Онисим закликав їх ще раз переосмислити свої вчинки, які стали причиною скоєння злочинів та спробувати оцінити життя по-новому, побачити в ньому все те прекрасне, що нас оточує щодня аби навчитися жити в любові, мирі, доброті та взаємодопомозі.

Крім того, провідний спеціаліст центру Л.І.Губська провела профілактичні бесіди із зазначеною категорією осіб, так як вони та їх сім’ї перебувають під соціальним супроводом. Робота була направлена на роз’яснення дітям їх законних прав, виявлення причин скоєних злочинів, з’ясування життєвих умов в сім’ях, де вони проживають. В ході індивідуальних бесід з неповнолітніми визначалися позитивні риси підлітків, на які можна спиратися у виховній роботі, аналізувалися родинні впливи та психологічний мікроклімат в їх сім’ях. З метою попередження проявів асоціальної поведінки, неповнолітніх навчали як тренувати волю та контролювати емоції, розвивати позитивні комунікаційні зв’язки, усувати конфліктні стосунки, організовувати вільний час.

Категорія: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 436 | Додав: VV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]