П`ятниця, 2024-04-19, 9:17 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Лютий » 17 » Допомога потерпілим від торгівлі людьми
9:48 PM
Допомога потерпілим від торгівлі людьми

Серед найголовніших порушень прав людини у сучасному світі актуальним є злочин, який має назву «торгівля людьми». Відповідно до статті 3 Конституції України «людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнаються найвищою соціальною цінністю». Тому торгівля людьми є грубим порушенням прав і свобод людини, що карається законом.

Одним із видів торгівлі людьми є примусова праця. Низькі заробітки більшої частини населення, загальне зниження життєвого рівня та матеріальна незабезпеченість, недостатня кількість робочих місць, особливо для молоді, стають поштовхом для пошуку роботи за кордоном. Мало хто із тих, що виїжджають на заробітки, усвідомлюють, що потрібно ретельно дбати про свою безпеку, уважно читати умови трудового договору та умови праці.

У напрямку попередження торгівлі людьми та надання психологічної допомоги потерпілим особам успішно працюють державні та громадські організації.

До Сумського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді звернулися дві особи, які постраждали від торгівлі людьми.  Відповідно до договору про співпрацю, укладеного між Центром та Сумською обласною організацією ліги соціальних працівників України «Професійна ліга соціальних працівників Сумщини» вищезазначені особи отримали кваліфіковані соціально-педагогічні та психологічні послуги. Разом з тим потерпілим було надано матеріальну допомогу для придбання електроінструментів на відкриття власної справи.

Категорія: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 572 | Додав: VV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]