Вівторок, 2024-04-23, 9:39 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Червень » 2 » Чужих діточок не буває
5:45 PM
Чужих діточок не буває
31 травня 2011 року Сумським обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з громадською організацією «Професійна Ліга соціальних працівників Сумщини» на базі дитячого будинку сімейного типу Бондарєвих із села Угроїди Краснопільського району проведено зустріч із прийомними сім’ями Краснопільського району та м. Охтирка. Зустріч відбулася за фінансової підтримки Благодійного фонду «Розвиток України», яким ще у 2009 році запущений перший національний портал з усиновлення www.sirotstvy.net, де розміщена база дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки України, що підлягають усиновленню.
Захід проводився з метою соціальної підтримки та попередження професійного вигорання прийомних батьків, з метою недопущення повернення прийомних дітей до державних установ та був приурочений до Дня захисту дітей.
Зі святом присутніх привітали голова Краснопільської райдержадміністрації, селищний голова, директор Сумського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Шевченко Тетяна Юріївна, яка зазначила, що майбутнє дітей залежить від нас, дорослих, а наше майбутнє залежить від них. Тож будувати майбутнє без насильства та болю ми маємо разом.
І поки дорослі обмінювалися досвідом та набували нових знань щодо взаємостосунків із дітьми, останні під керівництвом представника обласної федерації флорболу із захопленням та азартом грали на спеціально обладнаному майданчику. Навіть спекотна погода не змогла затьмарити радість перемоги, прагнення до взаємопідтримки та відчуття команди!
«Моя сім’я – дружна і весела», «Завдяки мамі, наша родина щаслива», «Я люблю своїх маму і тата, чотирьох братів і трьох сестер», – написали прийомні діти на промінчиках сонця. Прийомні батьки ж висловили свою любов до дітей, давши їм дотепні та приємні характеристики: «Вікусенька – найдобріша, наймиліша, найактивніша дівчинка, і просто рибка», «Олексійко – дитина з мудрістю дорослого»…
П’ятирічний Юрчик, найменший із дев’яти дітей сім’ї Бондарєвих, на запитання дорослого: «І чого ти такий гарний?», не вагаючись відповів: «Тому що мене всі люблять!»
«Чужих діточок не буває», – такими словами завершила свій виступ мама-вихователька Світлана Бондарєва.
 
Для довідки: Сьогодні у Сумській області функціонують 113 прийомних сімей та 17 дитячих будинків сімейного типу, де виховується 335 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Соціальне супроводження сімей зазначеної категорії здійснюють державні спеціальні заклади – центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Категорія: Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 503 | Додав: VV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]