Четвер, 2024-04-25, 2:37 AM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Квітень » 29 » Безперервне навчання – запорука ефективного функціонування прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу
3:41 PM
Безперервне навчання – запорука ефективного функціонування прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу
28 квітня 2011 року Сумським обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з громадською організацією «Професійна Ліга соціальних працівників Сумщини» за фінансової підтримки благодійного фонду «Розвиток України» на базі Роменського району проведено зустріч із прийомними батьками та батьками-вихователями Роменського, Липоводолинського, Недригайлівського районів та м. Ромни.
У привітальному слові заступник голови Роменської райдержадміністрації В.М. Татарінов зазначив, що на сьогодні влада робить усе можливе для того, щоб дитина жила й виховувалася в родині: сприяє національному усиновленню, підтримує прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу, реалізує право кожної дитини на виховання та зростання у сім’ї. На місцях ці завдання виконують спеціалісти центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
Захід проводився з метою соціальної підтримки та попередження професійного вигорання прийомних батьків, з метою недопущення повернення прийомних дітей до державних установ. На сьогодні штатна чисельність та фінансування центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Сумської області надзвичайно низькі, що призводить до зниження якості роботи, плинності навчених спеціалістів, і як наслідок – до виникнення проблем у прийомних сім’ях та дитячих будинків сімейного типу. «Ми бачимо вирішення питання попередження негативних явищ у сім’ях, де виховуються прийомні діти, у систематичному проведенні зустрічей у групах взаємопідтримки, метою яких є консультації фахових спеціалістів, отримання батьками та дітьми нової інформації, допомога/порада у вирішенні проблемних ситуацій, спілкування з однодумцями, обмін досвідом, відпочинок від сімейних обов’язків», - підкреслила у своєму виступі директор Сумського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Шевченко Тетяна Юріївна. Також вона відзначила необхідність та актуальність співпраці державних ти громадських організацій стосовно підтримки сімей різних категорій.
Відбулася презентація досягнень прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу зазначених районів та Всеукраїнського порталу Національного усиновлення «Сирітству – ні!» (www.sirotstvy.net), на якому розміщена база дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки України, що підлягають усиновленню.
Для довідки: Сьогодні у Сумській області функціонують 113 прийомних сімей та 17 дитячих будинків сімейного типу, де виховується 335 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
Соціальне супроводження сімей зазначеної категорії здійснюють державні спеціальні заклади – центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
Категорія: Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 737 | Додав: VV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]