Четвер, 2024-03-28, 3:52 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Лютий » 14 » Азбука материнства - для матусь Шостки
5:21 PM
Азбука материнства - для матусь Шостки

Помиляються ті, хто думає, що День Святого Валентина - це виключно день закоханих. 14 лютого - це міжнародний день кохання, а у фундаменті кожної любові – материнсько-дитячі стосунки. Саме тому Шосткинський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді під керівництвом Т.А.Гурби вирішив приурочити акцію «Азбука материнства» до 14 лютого.

Направлена акція на попередження раннього соціального сирітства та зменшення кількості дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, на надання допомоги молодим матерям з питань виховання дітей. Продовжуватиметься акція до 25 лютого, за цей час фахівці Центру соціальних служб поспілкуються з матусями на базі Центру медико-соціальної допомоги дітям та молоді „Клініка, дружня до молоді”, дитячої лікарні та пологового будинку ЦРЛ.

Відбувається акція в два етапи: наочний та інформаційний. Під час першого робиться міні - експозиція, в якій відображені правила догляду за малюком, основи того як його сповивати, вкладати спати, залишати/не залишати в ліжечку а також багато іншого. Для того щоб виставка була цікавою і барвистою, деякі картинки носять гіперболізований характер, інші – представлені у вигляді шаржів, переглядаючи які, молоді мами будуть навчатися навичкам догляду за дітьми

Друга частина – особиста зустріч з матерями фахівців Шосткинського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. Її головна мета – надати інформацію про психологічні особливості виховання дітей молодшого віку, кризі дитини 3-х річного віку, обговорити питання дитячих істерик, з якими без сумніву доводиться стикатися всім батькам без винятку.

Під час бесіди з елементами тренінгу мами дізнаються як за допомогою любові і терпіння допомогти пережити своєму малюкові кризу становлення особистості «Я сам», замість того щоб «ламати» дитину криками, погрозами і фізичними покараннями. Також мами навчаться протистояти та правильно реагувати на істерики.

Центром проводиться і інша робота скерована на формування навичок відповідального батьківства. Працюючи з учнівською та студентською молоддю ми проводимо тренінгові програми: «На порозі сімейного життя», «Сімейне життя – творчість двох», «Найдорожчий скарб, як в родині лад» та інші.

Категорія: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 415 | Додав: Ros | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]